Існує кілька причин, чому не рекомендується наливати у висячому положенні:
- Незручності. Утримувати посуд "у повітрі" в момент, коли в нього щось наливають, не дуже зручно.
- Імовірність пролити напій вища, що може призвести до безладу, псування майна або навіть травм.
- Неестетично. Наливати у висячому положенні може здатися незграбним, незграбним і некультурним. Це може створити враження, що ви поспішаєте або недбалі.
- Непрактично. Якщо ви наливаєте з великої ємності, наприклад, пляшки, вам буде складно контролювати потік рідини, що може призвести до переливання.
- Деякі люди вважають, що наливати у висячому положенні - погана прикмета, яка може призвести до нещасть. Ця прикмета, найімовірніше, виходить із практичних міркувань: пролитий напій може означати втрату або невдачу.
- Історичне коріння. У минулому слуги повинні були наливати спиртне в келихи вкрай акуратно, особливо якщо йшлося про дорогі напої. Пролити алкоголь часто означало накликати на себе гнів господаря.
Загалом, немає жодних суворих правил, що забороняють наливати у висячому положенні. Однак, у більшості випадків, це не рекомендується з міркувань практичності, естетики та ввічливості. Якщо ви хочете продемонструвати хороші манери, найкраще поставити посуд на стіл перед тим, як наливати в нього напій.
Звичка чистити ківі перед вживанням може відійти у минуле. У Голлівуді та соцмережах активно обговорюють новий тренд: їсти ківі разом зі шкіркою, передають Патріоти України. Популярності йому додала акторка Дженна Ортега, зірка серіалу «Венздей», яка п...
Оцет - продукт, який є майже на кожній кухні, але його можливості виходять далеко за межі кулінарії. Багато господинь уже давно використовують його для прибирання: він змиває жир, видаляє накип і цвіль, пом’якшує тканини під час прання та навіть відляк...