Забобон чи щось більше? Чому не прийнято наливати рідину для пиття у посуд у висячому положенні

Існує кілька причин, чому не рекомендується наливати у висячому положенні:

  • Незручності. Утримувати посуд "у повітрі" в момент, коли в нього щось наливають, не дуже зручно.
  • Імовірність пролити напій вища, що може призвести до безладу, псування майна або навіть травм.
  • Неестетично. Наливати у висячому положенні може здатися незграбним, незграбним і некультурним. Це може створити враження, що ви поспішаєте або недбалі.
  • Непрактично. Якщо ви наливаєте з великої ємності, наприклад, пляшки, вам буде складно контролювати потік рідини, що може призвести до переливання.
  • Деякі люди вважають, що наливати у висячому положенні - погана прикмета, яка може призвести до нещасть. Ця прикмета, найімовірніше, виходить із практичних міркувань: пролитий напій може означати втрату або невдачу.
  • Історичне коріння. У минулому слуги повинні були наливати спиртне в келихи вкрай акуратно, особливо якщо йшлося про дорогі напої. Пролити алкоголь часто означало накликати на себе гнів господаря.

Загалом, немає жодних суворих правил, що забороняють наливати у висячому положенні. Однак, у більшості випадків, це не рекомендується з міркувань практичності, естетики та ввічливості. Якщо ви хочете продемонструвати хороші манери, найкраще поставити посуд на стіл перед тим, як наливати в нього напій.

Творить дива! Декілька крапель цього засобу - і кімнатні квітки зазеленіють

понеділок, 20 січень 2025, 17:12

Досвідчені квітникарі розкрили рецепт потужного засобу, який поверне до життя квітки, що погано ростуть в осінньо-зимовий період. Підживлення простимулює цвітіння і зробить рослини зеленішими та здоровішими, передають Патріоти України. Поповнити брак п...

Що потрібно додати до тіста, щоб приготувати млинці з дірочками

понеділок, 20 січень 2025, 16:12

Безумовно, всім подобається, коли млинці виходять з дірочками. Така страва має дуже апетитний зовнішній вигляд, передають Патріоти України. Однак домогтися подібної ніздрюватості досить складно. Потрібно враховувати одразу декілька нюансів приготування...