Забобон чи щось більше? Чому не прийнято наливати рідину для пиття у посуд у висячому положенні

Існує кілька причин, чому не рекомендується наливати у висячому положенні:

  • Незручності. Утримувати посуд "у повітрі" в момент, коли в нього щось наливають, не дуже зручно.
  • Імовірність пролити напій вища, що може призвести до безладу, псування майна або навіть травм.
  • Неестетично. Наливати у висячому положенні може здатися незграбним, незграбним і некультурним. Це може створити враження, що ви поспішаєте або недбалі.
  • Непрактично. Якщо ви наливаєте з великої ємності, наприклад, пляшки, вам буде складно контролювати потік рідини, що може призвести до переливання.
  • Деякі люди вважають, що наливати у висячому положенні - погана прикмета, яка може призвести до нещасть. Ця прикмета, найімовірніше, виходить із практичних міркувань: пролитий напій може означати втрату або невдачу.
  • Історичне коріння. У минулому слуги повинні були наливати спиртне в келихи вкрай акуратно, особливо якщо йшлося про дорогі напої. Пролити алкоголь часто означало накликати на себе гнів господаря.

Загалом, немає жодних суворих правил, що забороняють наливати у висячому положенні. Однак, у більшості випадків, це не рекомендується з міркувань практичності, естетики та ввічливості. Якщо ви хочете продемонструвати хороші манери, найкраще поставити посуд на стіл перед тим, як наливати в нього напій.

Як правильно вибрати куряче філе: Ось на що звертають увагу досвідчені господині

понеділок, 29 квітень 2024, 19:12

Куряче філе для багатьох господинь є основним м’ясним продуктом, на основі якого вони готують обіди та вечері, передають Патріоти України. Іноді є ризик купити філе неналежної якості. На які важливі деталі варто звернути увагу. Заморожування або охолод...

Секрет досвідчених господинь! Прості правила, які допоможуть всього за 15 хвилин приготувати буряк

понеділок, 29 квітень 2024, 18:12

Здається, що зварити буряк просто - набрати води, помити овоч, поставити на плиту і дочекатись, коли приготується, передають Патріоти України. Три правила варіння буряків. По-перше, якщо хочете зберегти вітаміни та інші корисні речовини, то не варто йо...