
Яблука є одним з найпопулярніших фруктів в наших широтах. Любителі цього плоду в якому вигляді його тільки не вживають, але мало хто знає, що їсти його можна далеко не всім, передають Патріоти України.
Найкорисніше в яблуках - макроелемент калій. Він надає комплексну дію: з одного боку – сечогінний, з іншого – благотворно впливає на серце, підтримує нашу нервову систему. Крім того, в яблуках багато необхідних для травлення органічних кислот: яблучної, лимонної. Яблука багаті кверцетином. Ця речовина має протизапальну дію і зменшує шкоду так званих вільних радикалів.
Яблука містять ряд вітамінів і мікроелементів, що підвищують імунітет і поліпшують роботу серцево-судинної системи: наприклад, вітамін З, каротиноїди, фолієву кислоту, магній, залізо і т. д. В яблуці багато харчових волокон - клітковини, яка збагачує наш раціон і змушує працювати кишечник.
Не варто забувати, що велика кількість грубої клітковини допомагає не тільки заглушити відчуття голоду, але і може викликати загострення колітів і спровокувати порушення роботи шлунково-кишкового тракту, наприклад, призведе до запорів.
Яблука перед сном небажано вживати людям з проблемами шлунково-кишкового тракту і хворим на діабет. Не можна їсти фрукт при індивідуальній непереносимості. Навіть невеликий з'їдений шматочок яблука призводить до сильного загострення.
Не вживайте фрукт, якщо немає почуття голоду, а бажання поїсти викликано нудьгою або неробством. Важливо розуміти, що такі перекушування змушують організм працювати, а йому потрібен повноцінний відпочинок. Порушується обмін речовин, що призводить до серйозних захворювань і набору ваги.
Є яблука на ніч можна, якщо:
Гастроентерологи говорять, що кислі сорти яблук протипоказані людям, що страждають гастритами, виразковими захворюваннями шлунка і 12-палої кишки. У цих випадках краще використовувати термічно оброблені яблука - запечені або яблучне суфле.
Підвищений вміст фруктози в яблуках може викликати здуття живота, що протипоказано людям з функціональними розладами шлунково-кишкового тракту.
Дієтологи стверджують, що яблука небезпечні для людей із загостреннями хвороб шлунково-кишкового тракту: наприклад, гастриту і панкреатиту. В такому випадку фрукти можна їсти тільки в запеченому вигляді.
Люди, які стежать за вагою, повинні вибирати зелені або світло-жовті яблука. Кислоти провокують виділення шлункового соку, тому яблука краще їсти через півтори години після основного прийому їжі, але не натщесерце.
Вчені виявили ідеальний режим прання у машинці, щоб продовжити свіжість вашого одягу, передають Патріоти України. У дослідженні, проведеному у партнерстві з Procter and Gamble, Університет Лідса пропонує використовувати найхолодніший і найкоротший цикл...
Риба - цінне джерело омега-3 та вітамінів, але не всі види однаково корисні. Дієтологи б’ють на сполох через тілапію, особливо імпортовану з Азії, передають Патріоти України. Вагітні жінки, маленькі діти та люди з чутливим шлунком повинні бути особливо...