Заборонений плід солодкий, але шкідливий: Кому категорично не можна їсти яблука

Яблука є одним з найпопулярніших фруктів в наших широтах. Любителі цього плоду в якому вигляді його тільки не вживають, але мало хто знає, що їсти його можна далеко не всім, передають Патріоти України.

У чому користь яблук?

Найкорисніше в яблуках - макроелемент калій. Він надає комплексну дію: з одного боку – сечогінний, з іншого – благотворно впливає на серце, підтримує нашу нервову систему. Крім того, в яблуках багато необхідних для травлення органічних кислот: яблучної, лимонної. Яблука багаті кверцетином. Ця речовина має протизапальну дію і зменшує шкоду так званих вільних радикалів.

Яблука містять ряд вітамінів і мікроелементів, що підвищують імунітет і поліпшують роботу серцево-судинної системи: наприклад, вітамін З, каротиноїди, фолієву кислоту, магній, залізо і т. д. В яблуці багато харчових волокон - клітковини, яка збагачує наш раціон і змушує працювати кишечник.

У чому шкода яблук?

Не варто забувати, що велика кількість грубої клітковини допомагає не тільки заглушити відчуття голоду, але і може викликати загострення колітів і спровокувати порушення роботи шлунково-кишкового тракту, наприклад, призведе до запорів.

Чи можна їсти яблука на ніч?

Яблука перед сном небажано вживати людям з проблемами шлунково-кишкового тракту і хворим на діабет. Не можна їсти фрукт при індивідуальній непереносимості. Навіть невеликий з'їдений шматочок яблука призводить до сильного загострення.

Не вживайте фрукт, якщо немає почуття голоду, а бажання поїсти викликано нудьгою або неробством. Важливо розуміти, що такі перекушування змушують організм працювати, а йому потрібен повноцінний відпочинок. Порушується обмін речовин, що призводить до серйозних захворювань і набору ваги.

Є яблука на ніч можна, якщо:

  • Дотримується дієта. Щоб заповнити нестачу поживних речовин, рекомендується вживати овочі і фрукти 3-4 рази на день.
  • Пропустили один із прийомів їжі. Дієтичного вечері вистачає на 2 години, потім знову виникає відчуття голоду, тому що організм не отримав добову норму вітамінів, мінералів та інших речовин.
  • Займалися пізно ввечері в спортзалі. Виконуючи вправи, організм спалює калорії і витрачає енергію. Тому для відновлення сили на другу вечерю дозволяється з'їсти яблуко.

Кому не можна їсти яблука?

Гастроентерологи говорять, що кислі сорти яблук протипоказані людям, що страждають гастритами, виразковими захворюваннями шлунка і 12-палої кишки. У цих випадках краще використовувати термічно оброблені яблука - запечені або яблучне суфле.

Підвищений вміст фруктози в яблуках може викликати здуття живота, що протипоказано людям з функціональними розладами шлунково-кишкового тракту.

Дієтологи стверджують, що яблука небезпечні для людей із загостреннями хвороб шлунково-кишкового тракту: наприклад, гастриту і панкреатиту. В такому випадку фрукти можна їсти тільки в запеченому вигляді.

Люди, які стежать за вагою, повинні вибирати зелені або світло-жовті яблука. Кислоти провокують виділення шлункового соку, тому яблука краще їсти через півтори години після основного прийому їжі, але не натщесерце.

ТОП-2 способи, щоб макарони та рис не злипалися

субота, 20 квітень 2024, 7:12

Через те, що у рисовій крупі та макаронних виробах є велика кількість крохмалю, під час приготування може бути типова проблема - злипається страва. Кулінари радять скористатися двома перевіреними способами, щоб і рис, і макарони не перетворилися на гле...

Народні прикмети на 20 квітня. Що треба щро між чоловіком і дружиною почастішають сварки

субота, 20 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. . Наші...