Яблука є одним з найпопулярніших фруктів в наших широтах. Любителі цього плоду в якому вигляді його тільки не вживають, але мало хто знає, що їсти його можна далеко не всім, передають Патріоти України.
Найкорисніше в яблуках - макроелемент калій. Він надає комплексну дію: з одного боку – сечогінний, з іншого – благотворно впливає на серце, підтримує нашу нервову систему. Крім того, в яблуках багато необхідних для травлення органічних кислот: яблучної, лимонної. Яблука багаті кверцетином. Ця речовина має протизапальну дію і зменшує шкоду так званих вільних радикалів.
Яблука містять ряд вітамінів і мікроелементів, що підвищують імунітет і поліпшують роботу серцево-судинної системи: наприклад, вітамін З, каротиноїди, фолієву кислоту, магній, залізо і т. д. В яблуці багато харчових волокон - клітковини, яка збагачує наш раціон і змушує працювати кишечник.
Не варто забувати, що велика кількість грубої клітковини допомагає не тільки заглушити відчуття голоду, але і може викликати загострення колітів і спровокувати порушення роботи шлунково-кишкового тракту, наприклад, призведе до запорів.
Яблука перед сном небажано вживати людям з проблемами шлунково-кишкового тракту і хворим на діабет. Не можна їсти фрукт при індивідуальній непереносимості. Навіть невеликий з'їдений шматочок яблука призводить до сильного загострення.
Не вживайте фрукт, якщо немає почуття голоду, а бажання поїсти викликано нудьгою або неробством. Важливо розуміти, що такі перекушування змушують організм працювати, а йому потрібен повноцінний відпочинок. Порушується обмін речовин, що призводить до серйозних захворювань і набору ваги.
Є яблука на ніч можна, якщо:
Гастроентерологи говорять, що кислі сорти яблук протипоказані людям, що страждають гастритами, виразковими захворюваннями шлунка і 12-палої кишки. У цих випадках краще використовувати термічно оброблені яблука - запечені або яблучне суфле.
Підвищений вміст фруктози в яблуках може викликати здуття живота, що протипоказано людям з функціональними розладами шлунково-кишкового тракту.
Дієтологи стверджують, що яблука небезпечні для людей із загостреннями хвороб шлунково-кишкового тракту: наприклад, гастриту і панкреатиту. В такому випадку фрукти можна їсти тільки в запеченому вигляді.
Люди, які стежать за вагою, повинні вибирати зелені або світло-жовті яблука. Кислоти провокують виділення шлункового соку, тому яблука краще їсти через півтори години після основного прийому їжі, але не натщесерце.
Малина – рослина досить чутлива до умов, у яких її вирощують. Від складу ґрунту та рівня зволоженості залежить, наскільки великими та смачними будуть ягоди, передають Патріоти України. А на склад ґрунту, звісно, впливають добрива, якими ви підживлюєте ...
З приходом Великодніх свят багато родин готують традиційні частування — паски, пиріжки, різні солодощі. Однак ветеринари наголошують: власникам собак варто бути особливо уважними. Звичні великодні смаколики можуть становити смертельну небезпеку для чот...