Застосуйте березовий дьоготь - і колорадські жуки не будуть страшні вашій картоплі

Зазвичай знищують смугастих шкідників хімічними засобами, але якщо не хочеться отруювати свій урожай, можна боротися з колорадським жуком і без хімії та виростити на своїх ділянках екологічно чисту бульбу. Ефективні методи знає городниця з Вінниччини Марія Огорова, передають Патріоти України.

«Березовий дьоготь дуже помічний у даному питанні, — радить вона. — Для приготування розчину потрібно беру столову ложку дьогтю та додаю на відро води. Слід врахувати, що такий засіб забиває пульверизатор, тому краще його використовувати із пластикових пляшок, в яких пробити дірки. Поливати кожні 4−5 днів від появу сходів картоплі до збору урожаю. Бажано у ранковий час та суху хмарну погоду, аби не спалити листя бульби. В результаті обробки на листі рослини повинна утворитись плівка».

Крім того, за словами городниці, ефективно показав себе настій із полину чи часнику: «На 10 літрів гарячої води слід додати на вибір 300 грамів очищених зубчиків або сім гілок полину. Залишити на добу, після того процідити та додати ще 10 літрів холодної води. Залити в обприскувач та обробити картопляні кущі вранці або ввечері. Двох або трьох разів з періодичністю в тиждень буде достатньо, адже при надмірному кропленні бульба може загальмувати ріст».

Коли краще пити каву зранку? Названо ідеальний час - і це варто врахувати

четвер, 25 квітень 2024, 15:50

Багатьом людям важко прийти зранку до тями та почати нормально розмовляти до того моменту, поки вони не вип’ють філіжанку кави, що надає бадьорості. Проте, експерти вважають, що першим ділом випити напій з кофеїном – не ідеально, передають Патріоти Укр...

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

четвер, 25 квітень 2024, 15:14

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...