Збиратимете полуницю відрами! Яке добриво збільшить урожай ягід

Невдовзі настане сезон улюбленої багатьма полуниці. Важливо завчасно потурбуватися про добрива, щоб отримати щедрий урожай, передають Патріоти України.

Певні сорти ремонтантної полуниці можуть плодоносити кілька разів протягом літа. Експерти рекомендують виламувати перші квітконоси, щоб запобігти ранньому плодоношенню та отримати здорові ягоди.

Однак показниками хорошого урожаю є не лише кількість ягід, але й якість та смак. Часто трапляється, що кущі родять рясно, але полуниці на смак водянисті і кислі.

Підживити полуницю слід встигнути у квітні, щоб не було запізно. На початку або в середині місяця, залежно від погодних умов, потрібно наситити ґрунт азотом.

Визначити термін початку підгодівлі дуже просто. Вносити добрива слід щойно побачите, як на кущах з’явилися перші листочки.

Крім того, можна використати мінеральні та органічні добрива. Для першого весняного підживлення добре підійте розчин коров’яку та сульфату амонію. Змішати їх потрібно у пропорції 2:1 – дві склянки коров’яку і 1 склянку сульфату амонію.

Потім слід взяти велику ємність з водою (10 л) та розмішати в ній інгредієнти. Суміш повинна настоятися перед поливом. На один кущ знадобиться до одного літра рідини.

До речі, оптимально проводити підживлення тричі на рік:

  • коли формується молоде листя
  • коли починається період цвітіння
  • коли з’явилася зав’язь.

Важливо пам’ятати, що городники радять вносити добрива під кущі віком від двох років з моменту посадки.

Допоможуть позбутися жиру на животі! ТОП-5 напоїв, які слід пити перед сном

субота, 18 травень 2024, 21:28

Схуднення вимагає терпіння, дисципліни та зосередженості на підтримці здорового способу життя. Звертаючи увагу на те, що ви споживаєте перед сном, ви можете суттєво вплинути на процес втрати ваги. За словами News Bytes, включення цих п'яти напоїв перед...

Вдвічі більше смаку та аромату! Названо найкращі спеції для фаршу в чебуреки

субота, 18 травень 2024, 21:07

Фарш для чебуреків - повноцінна начинка, яку потрібно правильно підготувати та ароматизувати. Якщо цього не зробити, смак буде досить прісний. М’ясо та й м’ясо, але ж хочеться відчути більше смаку. Для цього потрібні спеції. Для кожного різновиду м’яса...