Жити або пити: Науковці визначили кілька небезпечних вікових періодів у людини, коли вживання алкоголю особливо не бажане

Перший небезпечний вік – період перебування дитини в утробі матері.

Вчені з Університету Нового Південного Уельсу визначили вік, при якому вживання алкоголю найгірше впливає на організм людини. Результати відповідного дослідження опубліковані на сайті The British Medical Journal, передають Патріоти України.

Відзначається, людський мозок протягом життя проходить через динамічні зміни. У різні періоди він стає менш стійким до токсичної дії алкоголю. В результаті в органі можуть відбутися серйозні зміни.

Перший небезпечний вік – період перебування дитини в утробі матері. Вживання матір'ю алкоголю може призвести до зменшення обсягу мозку у плода, когнітивні порушення і психологічні розлади.

Другий небезпечний вік – з 15 до 19 років. В цей час вживання спиртного загрожує зменшенням обсягу неокортексу, ослабленням білої речовини і, як наслідок, дефіцитом когнітивних функцій.

Нарешті, вживати алкоголь небезпечно в старості, оскільки це може сприяти розвитку деменції. При цьому автори дослідження підкреслюють, що навіть помірні дози спиртного можуть бути небезпечними.

Ви будете здивовані! Чи справді коти мають 9 життів і чому останнє дослідження з Британії засмутить власників сфінксів

субота, 11 травень 2024, 17:27

У Великобританії вперше створили "таблиці життя" для котів. За допомогою цих даних можна оцінити тривалість життя різних порід чотирилапих. Для цього команда з Королівського ветеринарного коледжу (RVC) у Лондоні разом із дослідниками з Національного ун...

Як виправити помилки при смаженні м’яса, щоб воно не було жорстким

субота, 11 травень 2024, 17:12

Смажене м’ясо може вийти жорстким. Це є прикрість, яку можна виправити. Але будемо відверті, якщо якість першопочаткового продукту була незадовільною, отримати ніжний та м’який стейк чи відбивну не варто сподіватись. В будь-якому випадку не втрачайте о...