Знадобиться кожному! Найкращі рецепти засолювання сала - родина буде у захваті

Годі й вигадати кращу закуску до українського борщу чи домашньої самогонки! До вашої уваги – найсмачніші та найбільш вдалі рецепти засолювання сала, зазначають Патріоти України.

Сало – продукт геніальний, довершений, сказала би більшість українців. Це вдала закуска для будь-якого застілля, а також – смачний перекус для тих, у кого бракує часу на обід. Попри високий вміст жиру, дієтологи переконують, що нормоване вживання сала навіть може сприяти схудненню. А вітаміни та мікроелементи, що входять до складу сала, без жодних перебільшень є незамінними для людського організму.

Зрештою, до свят залишилось ще зовсім обмаль часу. Чому би вам та вашим рідним не поласувати грінками із салом та часником за новорічним столом? Пропонуємо вам найкращі, з огляду на нашу практику, рецепти засолювання сала. Складніші і зовсім прості – серед наших варіантів ви неодмінно знайдете свій майбутній фірмовий рецепт соленого сала.

Спосіб №1: традиційний. Нарізаємо сало на великі частини, додаємо до нього дрібно нарізаний часник, перець, хмелі-сунелі та сухий кріп. Усе насипаємо на дно миски. Сало ж ретельно натираємо сіллю. Тільки після обвалюємо шматки сала у спеціях. Згодом утрамбовуємо сало, щільно накриваємо посуд кришкою та ставимо зверху тягарець. Залишаємо на чотири дні у теплому місці.

Після кількаденної “витримки”, зливаємо сік із миски, обмотуємо сало бавовняною тканиною і поміщаємо до холодильника. Краще смакує охолодженим!

Спосіб №2: сухий. На один кілограм сала знадобиться: кілька головок часнику, сіль, лавровий лист, паприка, коріандр, базилік, тмин, чебрець, червоний мелений перець. Розрізаємо сало на шматки та у кожному робимо глибокий розріз. Шпигуємо сало подрібненим часником і спеціями, а зверху – обвалюємо у солі. Лише п’ять днів у прохолодному місці – і готово.

Спосіб №3: мокрий. Робимо розчин солі і відварюємо у ньому шкаралупу цибулі зі спеціями. Згодом поміщаємо у цю ж каструлю сало і варимо його дві години – на помірному вогні. Після шматочки додатково натираємо сіллю, часником і приправами. Закручуємо у тканину і залишаємо сало ще на добу при кімнатній температурі. Наступного дня ховаємо його у холодильник.

Спосіб №4: сало із часником. Свіже сало ретельно змащуємо сіллю, ставимо під тягарець та залишаємо на добу. Через день сало із сіллю заливаємо водою, додаємо лавровий лист, перець, прянощі і шкаралупу цибулі. Варимо все не менше години, після охолоджуємо. Нашпиговуємо кожен шматок часником і натираємо перцем, замотуємо у фольгу, фіксуємо ниткою та ставимо до морозилки. Ще через добу можете насолоджуватись пряним смаком!

Спосіб №5: сало із кропом. Потрібно довести до кипіння воду із лавровим листом, сіллю, кропом і чорним перцем. До готового холодного розсолу поміщаємо сало і подрібнений часник. Через тиждень сало буде готове до споживання. Єдине, що варто буде зробити до застілля – протерти сало від залишків води та помістити його до холодильника.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...