До суду йти вже не треба: Кабмін прийняв важливе рішення щодо статусу добровольців, які воювали на Донбасі

У середу, 12 лютого, Кабінет міністрів України визначив чіткий механізм надання статусу учасника бойових дій членам добровольчих формувань, через відсутність якого добровольці змушені були звертатися до суду. Про це повідомив у своєму Тelegram-каналі прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, передають Патріоти України.

"Добровольці, які брали безпосередню участь у АТО, зможуть отримати статус учасника бойових дій. Уряд визначив чіткий механізм надання статусу УБД членам добровільних формувань. До цього іноді добровольці були змушені в судах доводити, що захищали країну на Сході", - зауважив глава українського уряду.

За словами Олексія Гончарука, добровольці будуть мати пільги і соцгарантії як учасники бойових дій, зможуть отримати державну соціальну підтримку, допомогу в соціальній і професійній адаптації після повернення з військової служби. Рішення уряду він назвав "відновленням справедливості".

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...