Як закінчиться війна в Україні і що може пришвидшити її завершення - оцінка одного із найвідоміших генералів США

Генерал Девід Петреус, один з найвідоміших американських генералів останніх десятиліть, вважає, що прискорити кінець війни в Україні можуть більш жорсткі санкції, накладені проти Росії. Про це колишній очільник коаліційних сила в Іраку, ексдиректор ЦРУ, колишній командир США в Афганістані сказав в інтерв'ю німецькому порталу, передають Патріоти України.

Так, відповідаючи на запитання, як, на його думку, закінчиться війна в Україні, він заявив, що будуть переговори, результатів яких стане угода.

"Я думаю, що війна врешті закінчиться мирною угодою. Це станеться, коли російські лідери зрозуміють, що, з одного боку, неможливо вести війну в Україні, а з іншого - це просто не окупається. На жаль, я не можу передбачити, коли виникають ці умови", - сказав Девід Петреус.

Генерал і колишній глава ЦРУ додав, що санкції проти Росії слід посилити. Завдяки цьому, є шанс, що війна закінчиться раніше.

"Ми повинні зробити все можливе в США та на Заході, щоб підтримати Україну та наблизитися до дня, коли Володимир Путін зрозуміє, що ця війна не може бути проведена на українській землі і що вона невигідна", - додав Петреус.

Генерал Девід Петреус зізнався, що росіяни виявилися "навіть більш некомпетентними, ніж багато хто очікував". На його думку, армія агресора не має належної підготовки, включаючи, перш за все, тактичну підготовку та модернізовану зброю, а також її стратегія та командування мають серйозні недоліки.

Крім того, армія РФ "робить багато помилок" під час боїв. Натомість росіяни недооцінили Україну. "Вони повністю недооцінили можливості українських військових, рішучість українців та підтримку Київ США, інших країн НАТО та західних партнерів", - сказав Петреус.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...