Хіти тижня. "Початок великої війни", або Туреччина включається в "гру"

Армія Туреччини завдає масованих ударів по сирійським військовим в провінціях Алеппо і Ідліб. Москва і її союзник Башар Асад побоюються завдавати удари з повітря. Наступ "асадівців" захлинувся.

Турецькі військові, які Анкара днями ввела в Сирію, активно приступили до стримування наступу сирійського-російських військ. По "асадівцям" працює турецька артилерія. Про це повідомив російський Telegram-канал "Военный обозреватель", передають Патріоти України.

Увечері 5 лютого ЗМІ Росії повідомили, що Асад повністю захопив під свій контроль місто Саракіб, що знаходиться в провінції Ідліб. "Сирійська армія повністю контролює місто Саракіб і оточує три турецьких спостережні пункти", - написало агентство "РИА Новости" з посиланням на інформоване джерело.

Однак, судячи з інших даних, в Саракібі асадітам і їх союзникам закріпитися не дають. "Турецька армія включилася в "гру" і завдає масованих артилерійських ударів по сирійським військовим, які намагаються взяти під свій контроль місто Саракіб", - розповів "Военный обозреватель".

Примітно, що Москва і Асад не поспішають застосовувати по туркам військову авіацію. Виправдовують це тим, що побоюються зачепити власні війська.За даними Telegram-каналу "Вісник Дамаска", Туреччина приступила до активних бойових дій і під Алеппо. "Повідомляється про роботу турецької артилерії по позиціях САА в районі н.п. Шейх Акіль на заході провінції Алеппо", - написав ресурс.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...