Хіти тижня. У Кремлі радо потирають руки. Україна може відновити подачу води до окупованого Криму: Бабін поділився інсайдом

Юрист-міжнародник, експредставник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін припустив, що на виїзному засіданні Комітету Верховної Ради з прав людини, яке відбудеться поблизу адміністративного кордону Криму, може бути ухвалене рішення про відновлення водопостачання анексованого півострова, передають Патріоти України.

"Не треба мати великого розуму, щоб зрозуміти, навіщо це", – зауважив він. За його словами, виїзне засідання підтверджене "кількома джерелами". Зокрема відомо, що члени Комітету відвідають дамбу на Північно-Кримському каналі.

У цьому контексті Бабін вказав на парадокс. "Комітет з прав людини – не Комітет з питань агрополітики, не з питань екології, не з питань національної безпеки – раптово їде в Херсон і раптово відвідує дамбу на Північно-Кримському каналі. Не СІЗО, не інтернат, не тубдиспансер або щось іще, пов'язане з правами людини, а дамбу".

Виходячи з цього, він припустив, що "нам скажуть, що у Криму хтось страждає, що давайте дамо воду, тому що "це ж наші люди", і скажуть, що натомість росіяни пропонують на обмін 3, 5 або 7 кримських татар".

За словами Бабіна, окупаційна влада не раз намагалася підкупити українських чиновників, пропонуючи їм "божевільні гроші" за відкриття Північно-Кримського каналу. "За часів попереднього президента називалася сума в сотню мільйонів доларів. Зрозуміло, неофіційні виплати. Зараз ці суми, звісно ж, зросли", – сказав він.

Водночас, як переконаний експостпред, катастрофічна нестача води у Криму може стати підставою для його деокупації. Щоб запобігти "недержавницькій поведінці" українських чиновників, яким окупанти можуть знову пропонувати чималі хабарі, Бабін закликав журналістів і всіх небайдужих до долі Криму відстежувати кожен їхній крок. "Розголос зупиняє всі ці шахрайські схеми", – наголосив він.

Тікай, Федорович, тікай... На головному пропагандистськоу телешоу путіна раптово рознесли Януковича

середа, 24 квітень 2024, 6:24

На росТБ пропагандисти договорилися до того, що Янукович також був фашистом й русофобом. Його обзивали останніми словами, хоча самі просували цю кандидатуру. Про це говорить журналіст Денис Казанський. Один із гостей ефіру, який перейшов на бік ворога,...

Байден з підписом обіцяє не тягнути: Сенат США підтримав проголосований палатою Представників законопроект Джонсона про допомогу Україні

середа, 24 квітень 2024, 5:48

Вночі 24 квітня (за Києвом) Сенат США схвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, де на підтримку України передбачено понад 60 млрд доларів. . Як стало відомо з трансляції засідання, законодавці схвалили цей пакет переважною більшістю голосів. ...