Хіти тижня. У ПЦУ не витримали: Почесного патріарха Філарета виключили зі Священного Синоду

Почесного патріарха ПЦУ Філарета виключили зі складу Священного Синоду. Причиною було названо відсутність на 6 засіданнях Синоду поспіль без поважних причин, незважаючи на письмове запрошення, повідомляє прес-служба Київської Митрополії ПЦУ, зазначають Патріоти України.

"З огляду на відсутність на шести засіданнях Священного Синоду поспіль, необгрунтована відмова брати участь в засіданні Священного Синоду незважаючи на письмове запрошення, було вирішено зупинити повноваження почесного патріарха Філарета як члена Священного Синоду", - сказано в повідомленні.

Філарет залишається в складі єпископату Православної Церкви України. Але він втратив канонічні права і обов'язки, пов'язані з управлінням єпархією.

"Синод констатував, що почесному патріарху Філарету, як архієрею на спокої, канонічно заборонено вчиняти будь-які хіротонії. Клірики, іменовані ним нестатутних чином єпископами, такими не є, зроблене для них і їхні здобутки - все мізерно", - підкреслили в прес-службі.

"Почесному патріарху Філарету і його оточенню було вирішено нагадати про призов Архієрейського Собору до примирення і припинення самоізоляції", - додали в ПЦУ.

Чи можуть окупанти захопити Харків: Командувач Нацгвардії озвучив прогноз

вівторок, 23 квітень 2024, 18:56

Командувач Нацгвардії Олександр Півненко розповів, чи дійсно окупаційна армія Росії може захопити Харків. За його словами, росіяни здатні діяти лише класично. Два-три напрямки відволікаючі й один -0 основний. Про це він розповів в інтерв’ю LIGA.net,...

ЗСУ посиляться: Більшість озброєнь із пакету США вже в Європі, що прискорить доставку в Україну

вівторок, 23 квітень 2024, 17:55

Більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Джерело видання повідомило, що артилерійські снаряди будуть...