Куди йдуть гроші платників податків: Російське опозиційне ЗМІ назвало суму, витрачену Кремлем на "ЛДНР"

За останні 20 років Росія витратила на допомогу дружнім режимам і на різного роду політичні амбіції за межами країни $ 609 млрд.

Протягом останніх п'яти років російські платники податків розщедрилися на суму, еквівалентну 32-м мільярдам доларів. Саме стільки пішло на підтримку створених з подачі Росії псевдодержавних утворень на територіях колишніх союзних республік СРСР, повідомляють Патріоти України.

Такі дані оприлюднило російське опозиційне видання "Новая газета", яке опублікувало розслідування, в якому йдеться про фінансування грошима росіян різних "хотелок" Кремля за межами Росії. Видання стверджує, що сумарно за останні 20 років Росія витратила на допомогу дружнім режимам і на різного роду політичні амбіції за межами країни $ 609 млрд. У тому числі і на підтримку терористів і окупаційних режимів на окупованому Донбасі.

Найдорожчими стали лояльні Кремлю політичні режими. Ця стаття витрат "з'їла" $ 271 млрд. Якщо розписувати постатейно, то це - і пряма фінансова допомога, і поставки енергоресурсів "в борг", а фактично задарма, і також "в борг" поставки інших товарів, в тому числі і військового призначення. До речі, на знижки, приховані субсидії і держкредити для України до 2014 року пішло понад $ 100 млрд. Саме в таку суму обходилися бездіяльність українських політиків того часу, а то і фактична здача державних інтересів на кшталт згоди на перебування бази Чорноморського флоту РФ в Севастополі.

"Крім того, Росія щорічно витрачає гроші на підтримку невизнаних республік: "ДНР", "ЛНР", Абхазії, Південної Осетії і Придністров'я. Обсяг допомоги за останні 5 років, за нашими оцінками, міг скласти $ 32 млрд", - йдеться в розслідуванні.

Статті витрат: пенсії жителям, безкоштовна електроенергія для підприємств та інші витрати. Втім, в цьому випадку не слід забувати про те, що пересічним жителям тих же "народних республік" Донбасу діставалися крихти від тих мільярдів. А величезні суми осідали в кишенях "чиновників" окупаційної "влади". "Туди практично все поставляється безкоштовно - за рахунок російських платників податків", - заявив партнер RusEnergy Михайло Крутіхін.

Допомога союзній Білорусі (фактично - режиму Олександра Лукашенка) обійшлася російським платникам податків в більш ніж $ 109 млрд. Близько $ 100 млрд з цієї суми - надані Мінську знижки на паливо. Ще $ 9 млрд - кредити, які навряд чи коли-небудь будуть повернуті.

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...

Ворог прискорює наступ: У The Hill оцінили, скільки території може втратити Україна

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:45

Росія активізує всю свою міць, щоб максимально використати вікно можливостей, що залишилося, і домогтися будь-яких успіхів на фронті, доки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою. Про це пише видання The Hill, передають Патріоти Украї...