"Майдан-3" не стратегічна мета: Росія не зможе підняти українців на протест, - генерал

Ексглава Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж висловив думку, що можливість "Майдану-3" в Україні зараз практично нереальна. Про це він розповів в ефірі телеканалу "Espreso TV", передають Патріоти України.

Маломуж підкреслив, що "майдани" в Україні були ініційовані суспільством, яке виступало за демократію, європейські цінності й перспективи. Він також зазначив, що сьогоднішнє становище в країні не сприяє виникненню подібних подій із огляду на позицію більшості громадян, які виступають проти Росії та страждають від воєнних дій. А якщо розглядати "третій Майдан" як спробу дестабілізувати ситуацію в країні, то це вкрай малоймовірний план, і Росія зараз ставить перед собою інші цілі, додав Маломуж.

"Плани Росії щодо України — провести агресивні операції на полі бою та якомога більше захопити територій, а потім ставити ультиматуми і Україні, і Заходу про мир на умовах РФ. Це стратегічна мета Росії, тому вона кидає для цього всі свої ресурси", — зазначив Маломуж.

Маломуж також наголосив на важливості створення державою умов для толерантності й поваги, особливо в період воєнних дій. Він наголосив, що репресії мають бути спрямовані тільки на шпигунів і диверсантів та що основна маса українців не підтримує подібні ідеї.

"Але таких людей одна сота із загальної кількості українців. Тому, окрім протистояння ворогу, його знищення та звільнення територій, є ще друга складова — активна толерантна робота з людьми", — підсумував Маломуж.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...