Мав довідку про інвалідність: Куратор "Великого будівництва", проти якого ведеться слідство, утік із України, - ЗМІ

Фігурант антикорупційного розслідування щодо "Великого будівництва" та власник скандального телефону зі "зливами" НАБУ бізнесмен Юрій Голик залишив територію України. Про це пише Zn.ua з посиланням на джерела, передають Патріоти України.

«Голик виїхав через систему «Шлях» з довідкою про інвалідність та перебуває в Австрії», – стверджує співрозмовник видання. У редакції «Главкома» опинилася копія розпорядження керівництва Дніпропетровської ОДА, яка підтверджує вільний виїзд Юрія Голика за кордон. Термін дії нової перепустки пів року – до 16 жовтня 2024 року.

Куратор «Великого будівництва», проти якого ведеться слідство, утік із України – ЗМІ   фото 1

Куратор «Великого будівництва», проти якого ведеться слідство, утік із України – ЗМІ   фото 2

Куратор «Великого будівництва», проти якого ведеться слідство, утік із України – ЗМІ   фото 3

Джерела видання в НАБУ підтвердили, що тиждень тому детективи в рамках розслідування справи Резніченка/Голика (про виграні ТОВ «Будінвест інжиніринг» тендери на ремонт доріг у Дніпропетровській області на суму понад 1,5 млрд грн.) провели обшук в основного фігуранта справи Валентина Резніченка у його машині. Після цього Юрій Голик справді міг залишити Україну.

«НАБУ перевіряє через оперативні канали достовірність цієї інформації, оскільки прямого доступу до системи "Шлях" у бюро немає», – уточнило джерело.

Про те, які додаткові докази могли знайти детективи під час обшуку Резніченка і чому цей факт вплинув на рішення Голика втекти з України, поки що інформації немає. Очевидно одне: фігурант топ-розслідування про корупцію у вищих ешелонах влади, що спричинило глобальну кризу в НАБУ, вже не в Україні. І це точно не "плюс" у скарбничку розслідування справи та тих, хто це допустив.

"Как та нєудобна палучілась": Виявляється Путін подарував Кім Чен Ину "полностью русский" лімузин... зібраний з комплектуючих Південної Кореї

субота, 29 червень 2024, 0:10

Російський диктатор Володимир Путін під час свого візиту до КНДР 19 червня подарував Кім Чен Ину лімузин російської фірми Aurus. Автівка містить запчастини з Південної Кореї. Про це пише Reuters в п'ятницю, 28 червня. . Агентство з’ясувало, що з 2018 ...

24-й ОМБР ЗСУ показала , як армія Путіна "Сонцепеком" спалює Часів Яр, А разом і Женевську конвенцію (відео)

п’ятниця, 28 червень 2024, 23:40

Кадри ударів окупантів по місту на Донеччині показали в 24-й ОМБр імені короля Данила, яку нещодавно передислокували для посилення оборони в районі Часового Яру, передають Патріоти України . Воїни 24 ОМБр тримають населений пункт та знищують загарбник...