"Мені ставили стільки пасток, що врешті я таки потрапив в одну": Посол Мельник розкрив причину свого відкликання з Берліна

Експосол України у Німеччині Андрій Мельник розповів, що його відкликали з посади через виклик усій політичній системі цієї країни. В інтерв’ю «Главкому» Мельник пояснив, що пішов на свідомий конфлікт із німецьким урядом, аби привернути увагу до проблем України.

«Німецький уряд звик все вирішувати сам. На нас він фактично не зважав. Думку України ввічливо слухали, але все робили по-своєму. І щоб цей підхід ну хоч якось змінити, треба було задіяти інші інструменти, йти на свідомий конфлікт. І це можна було робити лише через громадськість і за допомогою ЗМІ. Бо в Берліні, як правило, реально ніхто нічого поганого чи критичного вголос не говорить. Усе це відбувається у кулуарах, без цитування. А те, що мені довелось робити, воно було для них холодним душем, справжнім ураганом. І тому цей мій струс і викликав такий спротив системи», – сказав дипломат.

Мельник визнає, що тактичні методи, які були вимушеним кроком на початку, згодом переросли у його стратегію. Проте колишньому послу перешкоджали й ставали на заваді.

«Мені треба було маневрувати, було стільки підводних каменів, мені ставили стільки пасток, що врешті я таки потрапив в одну таку – маю на увазі своє останнє інтерв’ю про Бандеру», – поділився дипломат.

Як відомо, Андрій Мельник займав пост посла України в ФРН з 2014 року. У липні Зеленський його звільнив.

Андрій Мельник неодноразово досить різко відгукувався про політику Німеччини щодо російсько-української війни та персонально про Олафа Шольца. Через це посол був частим фігурантом скандалів у німецьких ЗМІ.

Так, коли канцлер підтримав федерального президента Штайнмаєра, якого не пускали до України, і відмовився їхати до Києва – посол заявив, що гратися у «ображену ліверну ковбасу» це не дуже по-державницьки. Нещодавно Мельник розказав, як його покарали за цю фразу.

А зволікання Німеччини у питанні надання Україні важкого озброєння дипломат проілюстрував картинкою із равликом, який повільно тягне на черепашці патрон.

У жовтні Зеленський призначив нового посла України в Німеччині.

"Ми бачимо найслабшу Україну": У The Hill заявили про божевільні штурми окупантів на фронті

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:50

Наступ росіян на півночі Харківській області створив одну з найзначніших проблем з початку війни для українських військ, які відчувають брак боєприпасів і виснажені через бої на величезній лінії фронту. Як пише The Hill, хоча окупанти не мають сил, щоб...

"Посилена присутність російських БПЛА": Росія почала завдавати ударів у стилі HIMARS, перспектива похмура, - Business Insider

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:22

Проблеми з протиповітряною обороною України дозволяють Росії завдавати глибоких ударів у стилі HIMARS далеко за лінією фронту, . Як пише Business Insider, Росія почала запускати збільшену кількість безпілотників за межі українських позицій, отримуючи р...