"Може для нас мати критичні наслідки": Комбат 3-ї ОШБр прокоментував підготовку прориву окупантами на фронті

Росіянам може важко датися оперативний прорив, але повзучий наступ, який вони обрали, в них добре виходить. Це може мати для України негативні наслідки. Про це "Українській правді" сказав 34-річний черкащанин, командир Другого батальйону 3-ї окремої штурмової бригади Дмитро Кухарчук, передають Патріоти України.

Зараз батальйон Кухарчука тримає українську оборону в Харківській області поблизу Борової. Там росіяни посилили атаки, маючи план вийти на кордони Луганської області.

"Я не вірю в оперативні прориви. Я не вірю у великі наступи колонної техніки. Характер війни змінився: сьогодні неабияке значення мають безпілотні засоби спостереження і засоби ураження. Великі колони вони намагалися відправляти, і всі ці спроби зазнавали великого фіаско. Ми навіть хочемо, щоб вони відправляли великі колони, тому що їх дуже легко і весело палити. Це не те, що може принести противнику успіх", — вважає Кухарчук.

Він додав, що Росія використовує так званий повзучий наступ, і ось тут має результати. "А от такий повзучий наступ, який вони обрали, і який в них добре виходить, може для нас мати не просто неприємні, а критичні наслідки", — вважає військовий.

За його словами, Україна і Росія бачать війну по-різному. Україна чіпляється за своїх солдатів, натомість РФ використовує так звані "похідні батальйони", де люди воюють не більше як місяць. "Тобто вони набирають батальйон, дають йому дуже класну вогневу підготовку, і більше нічого. Відгороджують їх від виживших 300-х і відправляють у бій. І таких людей у них ще дуже і дуже багато, вони ще будуть повзти, повзти, повзти. Для них це абсолютно безболісно", — говорить комбат.

Європейські технологічні стартапи розроблять аналоги російських дронів "Ланцет" для України

неділя, 30 червень 2024, 19:10

Слідом за українською розробкою "Булава", котра створена по мотивам російського "Ланцету" та вже має іти в серійне виробництво, ще дві європейські оборонні компанії, MBDA та KNDS, розробляють схожі баражувальні боєприпаси. Вони отримали назви Larinae т...

Ніжне обличчя "Шторм-Z": Росія кинула на штурм українських позицій жінок-зечок

неділя, 30 червень 2024, 18:50

На фронті з'явилися російські підрозділи "Шторм-Z", що складаються із ув'язнених жінок. Одразу кілька джерел підтвердили цю інформацію, попереджаючи українських військових про серйозну небезпеку. . Один із українських бійців повідомив, що росіянки-в'я...