Мріяли потрапити до Харкова? Отримали своє: Нацгвардійці взяли в полон окупантів у районі Липців (фотофакти)

В районі Липців на Харківщині воїни 3 батальйону оперативного призначення бригади "Спартан" взяли в полон трьох російських окупантів. Про це повідомляє пресслужба Нацгвардії.

Військові РФ заблукали на місцевості та потрапили на позиції Сил оборони України.

У полоні вони розповіли, що на території України перебувають лише тиждень. Це двоє військовослужбовців 7-го окремого мотострілецького полку та ще один 79-ї окремої мотострілецької бригади.

"Усі троє захоплених військовослужбовці контрактної служби та перебувають в армії рф менше року. Один з окупантів розповів, що за станом здоров’я навіть не проходив будь-яку підготовку перед переміщенням до зони бойових дій. За словами полонених, основною мотивацією для них йти воювати проти України було виключно грошове забезпечення", - йдеться в повідомленні.

Європейські технологічні стартапи розроблять аналоги російських дронів "Ланцет" для України

неділя, 30 червень 2024, 19:10

Слідом за українською розробкою "Булава", котра створена по мотивам російського "Ланцету" та вже має іти в серійне виробництво, ще дві європейські оборонні компанії, MBDA та KNDS, розробляють схожі баражувальні боєприпаси. Вони отримали назви Larinae т...

Ніжне обличчя "Шторм-Z": Росія кинула на штурм українських позицій жінок-зечок

неділя, 30 червень 2024, 18:50

На фронті з'явилися російські підрозділи "Шторм-Z", що складаються із ув'язнених жінок. Одразу кілька джерел підтвердили цю інформацію, попереджаючи українських військових про серйозну небезпеку. . Один із українських бійців повідомив, що росіянки-в'я...