Окупанти "вдало" заблукали на шляху до Кліщіївки: У ЗСУ розповіли, як захопили танк-сарай і полонили росіян

Двоє бойових медиків 244 батальйону тероборони ЗСУ 112ї окремої бригади взяли у полон механіка-водія російського танка-сарая, про який повідомлялося раніше, коли окупант заблукав і підійшов до них спитати, як проїхати до Кліщіївки, передають Патріоти України.

"Ворожий "танк-сарай", який розлетівся 17 червня мережею, − слугував лише бронетранспортером для перевезення особового складу, бо гармата в ньому не працювала. Блукаючи вночі в районі Кліщіївки він побачив нашу М113 ("Мку") з 2 батальйону 5-ї окремої штурмової Київської бригади і, подумавши, що то свої, став їхати за нею. "Мка" трохи здивувались, що за нею ганяється танк і може стрельнути і тому сховалась в посадку. Танк доїхав до посадки і механ вийшов запитати, як проїхати до Кліщіївки".

Повідомляється, що в той час з "Мки" вийшли бойові медики 244 батальйону "Тойота" та "Мокрий" і взяли у полон механіка-водія "танка-сарая" на ім'я Толік.

"Після цього Толіка забрали в "Мку" і поїхали. А вже зранку бійці 22 механізованої бригади, проїжджаючи повз, побачили "погано лежачий" танк і затрофеїли його разом з рештками екіпажу, які там сховались", − підсумували у 112 ОБр ТрО.

Європейські технологічні стартапи розроблять аналоги російських дронів "Ланцет" для України

неділя, 30 червень 2024, 19:10

Слідом за українською розробкою "Булава", котра створена по мотивам російського "Ланцету" та вже має іти в серійне виробництво, ще дві європейські оборонні компанії, MBDA та KNDS, розробляють схожі баражувальні боєприпаси. Вони отримали назви Larinae т...

Ніжне обличчя "Шторм-Z": Росія кинула на штурм українських позицій жінок-зечок

неділя, 30 червень 2024, 18:50

На фронті з'явилися російські підрозділи "Шторм-Z", що складаються із ув'язнених жінок. Одразу кілька джерел підтвердили цю інформацію, попереджаючи українських військових про серйозну небезпеку. . Один із українських бійців повідомив, що росіянки-в'я...