Окупанти вдарили по Харкову, є загибла й поранені

У середу, 19 червня, російська армія вдарила по Харкову, там постраждали 2 жінки. Також окупанти обстріляли села в регіоні, внаслідок чого є загибла та поранені. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, передають Патріоти України.

Він розповів, що росіяни спрямували на Шевченківський район міста 3 керовані авіабомби. "Два влучання в землю на території дитячого табору та одне біля житлового будинку, є пошкодження", - написав він.

Станом на 17:35 міський голова Харкова Ігор Терехов повідомив про одну постраждалу, з нею працюють лікарі.

О 18:13 у ДСНС повідомили, що у Харкові обійшлося без загорання, постраждала жінка 1976 року народження.

Згодом в Офісі генпрокурора уточнили, що у Київському районі Харкова зафіксовано влучання по території дитячого табору, поранення отримала 39-річна співробітниця.

У Шевченківському районі - два влучання також по території дитячого табору. Гострої реакції на стрес зазнала 47-річна працівниця дитячого табору. Пошкоджено сусідній приватний житловий будинок.

Обстріл Харківської області

За даними Олега Синєгубова, росіяни обстріляли населені пункти Харківського та Куп’янського районів. У селі Вільхівка загинула жінка. Внаслідок ударів по області поранені троє людей.

"Близько 15:36 через обстріли села Вільхівка Харківського району загинула 49-річна жінка та зазнав поранень 60-річний чоловік. Внаслідок обстрілів села Новоосинове Курилівської громади Куп’янського району поранено дві цивільних жінки. Ушпиталені в медичний заклад", - зазначив голова ОВА.

За попередніми даними Офісу генпрокурора, для ударів по Харкову та Вільхівці росіяни застосували модифіковані авіабомби УМПБ Д-30 з території Білгородської області РФ.

Внаслідок удару по селу Новоосинове пошкоджені приватні домоволодіння та авто. З пораненнями до лікарні госпіталізували 51-річну мешканку. Контузію отримали 73-річна жінка та 66-річний чоловік.

Також вдень окупанти обстріляли з артилерії село Загризове Ізюмського району. Пошкоджено понад 10 житлових будинків.

Європейські технологічні стартапи розроблять аналоги російських дронів "Ланцет" для України

неділя, 30 червень 2024, 19:10

Слідом за українською розробкою "Булава", котра створена по мотивам російського "Ланцету" та вже має іти в серійне виробництво, ще дві європейські оборонні компанії, MBDA та KNDS, розробляють схожі баражувальні боєприпаси. Вони отримали назви Larinae т...

Ніжне обличчя "Шторм-Z": Росія кинула на штурм українських позицій жінок-зечок

неділя, 30 червень 2024, 18:50

На фронті з'явилися російські підрозділи "Шторм-Z", що складаються із ув'язнених жінок. Одразу кілька джерел підтвердили цю інформацію, попереджаючи українських військових про серйозну небезпеку. . Один із українських бійців повідомив, що росіянки-в'я...