Посилають на смерть: Російська техніка дорожча за солдатів, тому у Вовчанську піхотна бійня, - Forbes

У Росії техніка дорога, а солдати дешеві, тому у Вовчанську відбувається справжня м'ясорубка для окупантів, зазначає видання. Як повідомляє Forbes, російське керівництво більше береже техніку, адже вона дорога, а на м'ясні штурми кидає солдатів, тому ситуація у Вовчанську перетворилась на піхотну бійню, передають Патріоти України.

Видання зазначає, що трохи більше, ніж через місяць після початку російського наступу на Харківщину, поле бою у Вовчанську та навколо нього стало надзвичайно небезпечним для російської бронетехніки. Через це у бій йде лише російська піхота і гине у колосальних кількостях внаслідок успішної роботи українських безпілотників та артилерії.

"На жаль, це кровопролиття не віщує неминучого кінця широкої війни. Щомісяця Кремль набирає та проводить поверхневу підготовку близько для 30 тисяч нових військових - якраз достатньо, щоб щомісяця мати такі великі втрати. Тож навіть у той час, коли росіяни гинуть у шокуючих кількостях у Вовчанську та інших містах, російська армія продовжує поповнювати існуючі підрозділи та навіть формувати нові", - йдеться у матеріалі.

Так, оператор безпілотника морської піхоти України з 82-ї десантно-штурмової бригади, яка зараз перебуває у Вовчанську, розповів, що попри складну ситуацію для окупантів, вони готують нові сили для майбутніх наступів і кількість загиблих та поранених не є для РФ показником.

Він додав, що сьогодні Вовчанськ - поле вбивства для російської піхоти. За його словами, вони мають бронетехніку, яка ідеально підходить для ведення боїв у місті, але вони її не використовують.

"Насправді це має викривлений сенс, особливо для російських командирів, які не дуже цінують життя своїх солдатів, та ставлять на перше місце броньовану техніку", - зазначило видання.

У матеріалі пригадали, що за весь час повномасштабної війни російські військові втратили близько 4000 бронетранспортерів і бойових машин піхоти. За даними аналітиків, це близько 150 одиниць на місяць. Водночас втрати України значно менші: близько 1000 БТРів і БМП з 24 лютого 2022 року. Це приблизно 30 одиниць техніки на місяць.

За словами аналітика Ендрю Перпетуа, який підраховує втрати техніки в Україні, лише у травні втрати російської техніки зросли до приголомшливих 288 БТРів і БМП.

"Очевидно, що зростає тиск на російське командування, щоб зберегти свою важку броньовану техніку. Більше російських штурмових груп їдуть у бій на мотоциклах або всюдиходах, які набагато гірші за важкі гольф-кари. І ті групи вважаються везучими, якщо мають хоча б взагалі якийсь транспорт. Втрати піхоти набагато кращий та вигідніший варіант, ніж втрата будь-якої машини, якщо піхоти багато, а техніки дедалі менше", - підсумував Forbes.

Європейські технологічні стартапи розроблять аналоги російських дронів "Ланцет" для України

неділя, 30 червень 2024, 19:10

Слідом за українською розробкою "Булава", котра створена по мотивам російського "Ланцету" та вже має іти в серійне виробництво, ще дві європейські оборонні компанії, MBDA та KNDS, розробляють схожі баражувальні боєприпаси. Вони отримали назви Larinae т...

Ніжне обличчя "Шторм-Z": Росія кинула на штурм українських позицій жінок-зечок

неділя, 30 червень 2024, 18:50

На фронті з'явилися російські підрозділи "Шторм-Z", що складаються із ув'язнених жінок. Одразу кілька джерел підтвердили цю інформацію, попереджаючи українських військових про серйозну небезпеку. . Один із українських бійців повідомив, що росіянки-в'я...