Правоохоронці встановили особу українського військового, якого окупанти обезголовили на Донеччині, - генпрокурор Костін

Правоохоронці встановили особу українського військового, якого російські окупанти обезголовили у Донецькій області. Про це повідомив генпрокурор України Андрій Костін у середу, 19 червня, передають Патріоти України.

Він не назвав імені загиблого захисника, оскільки, за словами генпрокурора, тривають процедури для остаточного підтвердження його даних. Також ідентифіковано російських командирів, потенційно відповідальних за обезголовлення військового. Правоохоронці здійснюють заходи для перевірки інформації.

Костін додав, що нове вбивство полоненого доводить, що зневага до міжнародного права та загальнолюдської моралі - це державна політика Росії. «Кожен світовий лідер, який тисне руку Путіну, повинен усвідомлювати, що тисне руку особі, яка толерує варварські вбивства», — додав генпрокурор.

18 червня Костін повідомив, що російські окупанти у Волноваському районі Донецької області обезголовили українського військового. Пошкоджений броньований автомобіль, на якому знаходилася відрізана голова захисника, виявили Сили оборони під час аеророзвідки.

За даними генпрокурора, російські командири віддали наказ не брати в полон українських військових та натомість вбити їх шляхом обезголовлення.

Європейські технологічні стартапи розроблять аналоги російських дронів "Ланцет" для України

неділя, 30 червень 2024, 19:10

Слідом за українською розробкою "Булава", котра створена по мотивам російського "Ланцету" та вже має іти в серійне виробництво, ще дві європейські оборонні компанії, MBDA та KNDS, розробляють схожі баражувальні боєприпаси. Вони отримали назви Larinae т...

Ніжне обличчя "Шторм-Z": Росія кинула на штурм українських позицій жінок-зечок

неділя, 30 червень 2024, 18:50

На фронті з'явилися російські підрозділи "Шторм-Z", що складаються із ув'язнених жінок. Одразу кілька джерел підтвердили цю інформацію, попереджаючи українських військових про серйозну небезпеку. . Один із українських бійців повідомив, що росіянки-в'я...