Продовжує проросійську пропаганду навіть під домашнім арештом: Митрополит Черкаської єпархії УПЦ МП отримав вже п’яту підозру за антиукраїнську діяльність

Керівника Черкаської єпархії УПЦ МП, який, за даними слідства, неодноразово закликав вірян до релігійної ненависті, отримав вже п’яту підозру. Про це повідомляє пресслужба СБУ в Facebook, передають Патріоти України.

Правоохоронці зазначають, що митрополит, незважаючи на отримані підозри, знову може бути причетним до розпалювання міжконфесійної ненависті між вірянами в Україні. За даними слідства, клірик, знаходячись під домашнім арештом, активно веде сторінки у соцмережах. На Youtube сайту Черкаської єпархії УПЦ МП та сторінці у Facebook релігійної установи він розміщував деструктивні матеріали, зазначають правоохоронці.

«Його відеозвернення були спрямовані на формування передумов до міжконфесійної ворожнечі. Нагадаємо, що „на рахунку“ митрополита це вже п’ята підозра щодо його антиукраїнської діяльності», — йдеться у повідомленні.

Митрополиту повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 161 Кримінального кодексу України про порушення рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань. Наразі вирішується питання про обрання митрополиту чергового запобіжного заходу.

У лютому 2024 року СБУ повідомляла, що керівнику Черкаської єпархії УПЦ МП оголосили про четверту підозру через заперечення збройної агресії РФ та поширення закликів до міжконфесійної ворожнечі. У 2024 році, після оголошення йому трьох підозр, він продовжив поширювати серед людей фейки щодо «захоплення» храму Різдва Пресвятої Богородиці.

Ніжне обличчя "Шторм-Z": Росія кинула на штурм українських позицій жінок-зечок

неділя, 30 червень 2024, 18:50

На фронті з'явилися російські підрозділи "Шторм-Z", що складаються із ув'язнених жінок. Одразу кілька джерел підтвердили цю інформацію, попереджаючи українських військових про серйозну небезпеку. . Один із українських бійців повідомив, що росіянки-в'я...

Bayraktar став неефективним в умовах війни в Україні: Експерти пояснили, у чому причина

неділя, 30 червень 2024, 17:55

Військово-політичні оглядачі Олександр Коваленко та Олексій Гетьман пояснили, чому так сталося і як його тепер використовувати. На думку Коваленка, зменшення ефективного застосування цього безпілотника і як наслідок втрата актуальності Bayraktar поясню...