Професор естонського університету шпигував на користь РФ

У Естонії до шести років та трьох місяців ув’язнення засудили В’ячеслава Морозова – професора у Тартуському університеті, якого викрили у шпигунстві на користь військової розвідки Росії. Про це повідомляє естонський мовник ERR, передають Патріоти України.

Як повідомляється, професор із російським громадянством, який понад 10 років жив в Естонії, збирав інформацію про політику оборони та безпеки Естонії, а також дані про людей та інфраструктуру, пов’язану з нею. Також шпигун за завданням своїх російських кураторів надавав інформацію про ситуацію, пов’язану із соціальною інтеграцією та політичними питаннями в Естонії.

В’ячеслава Морозова за підозрою у шпигунстві на користь російських спецслужб викрили у січні 2024 року. А вже 18 червня Харьюський повітовий суд столиці Естонії виніс йому вирок. Термін ув'язнення починається з 3 січня 2024 року, коли чоловіка затримали за підозрою у скоєнні злочину.

До 2010 року Морозов працював у Санкт-Петербурзькому державному університеті, а після цього був пов'язаний із Тартуським університетом в Естонії. У 2016-2023 роках у Тарту він обіймав працював на посаді професора досліджень ЄС і Росії, а з 1 вересня 2023 року по 11 січня 2024 року – професора міжнародної політичної теорії. Трудовий договір із Морозовим Тартуським університетом було розірвано за його власним бажанням 11 січня після арешту.

Європейські технологічні стартапи розроблять аналоги російських дронів "Ланцет" для України

неділя, 30 червень 2024, 19:10

Слідом за українською розробкою "Булава", котра створена по мотивам російського "Ланцету" та вже має іти в серійне виробництво, ще дві європейські оборонні компанії, MBDA та KNDS, розробляють схожі баражувальні боєприпаси. Вони отримали назви Larinae т...

Ніжне обличчя "Шторм-Z": Росія кинула на штурм українських позицій жінок-зечок

неділя, 30 червень 2024, 18:50

На фронті з'явилися російські підрозділи "Шторм-Z", що складаються із ув'язнених жінок. Одразу кілька джерел підтвердили цю інформацію, попереджаючи українських військових про серйозну небезпеку. . Один із українських бійців повідомив, що росіянки-в'я...