Принесли свиню у труні: Під Радою почався масштабний мітинг (фото, відео)

Представники "Нацкорпусу" у середу, 13 листопада, влаштували мітинг під Верховною Радою, виступивши проти ухвалення депутатами закону про ринок землі, інформують Патріоти України.

Вранці націоналісти заблокували входи до Ради, щоб не допустити голосування за реформу. Представники ж Всеукраїнської аграрної ради принесли під будівлю парламенту свиню у труні з похоронними вінками.

"Кілька політичних партій та громадських організацій в урядовому кварталі розпочали акції з масовою участю громадян. Задля забезпечення публічної безпеки і порядку працівники структурних підрозділів Головного управління Національної поліції у м. Києві та військовослужбовці НГУ заступили на чергування у посиленому режимі.

Правоохоронці закликають організаторів та учасників заходів дотримуватися норм чинного законодавства", – підкреслили в поліції.

Журналіст Юрій Бутусов вважає 13 листопада переломним моментом для президента України Володимира Зеленського, адже вперше він вимагає ухвалення "непопулярного рішення".

"Сьогодні вранці Зеленський збирає всі сили Слуг народу, щоб забезпечити ухвалення у першому читанні закону про ринок землі. Всі правки, всі деталі Зеленський обіцяє врахувати і розглянути у другому читанні", – зазначив Бутусов, додавши, що з голосами назріла справжня проблема. Більшість депутатів-мажоритарників "Слуги народу" виступають проти законопроєкту.

"Минулого тижня було всього 190 голосів. Зараз трохи більше, але вирішальний ривок буде здійснений вранці. Зеленський розраховує на максимальну мобілізацію своєї фракції та на підтримку фракції "Голос" – інакше принизливий провал", – додав журналіст.

Екстрено проголосувати за реформу для України важливо перед приїздом місії МВФ, що відбудеться уже 14 листопада. Ухвалення законопроєкту називають вагомим аргументом для успіху переговорів, адже бюджет на 2020 рік реалізувати без підтримки МВС не видається можливим.

Ролики в ТікТок і не тільки: Москва проводить інформаційну операцію проти України під назвою "Ухилянт" - ГУР Міноборони

вівторок, 16 квітень 2024, 12:51

Кремль проводить у соцмережах цілеспрямовану пропагандистську кампанію, поширюючі ролики на яких нібито українські чоловіки відпочивають за кордоном. Мета цієї дезінформації – зірвати мобілізацію та збільшити напругу в суспільстві. Про це йдеться у зая...

Добровільно став поліцаєм в окупантів: Судитимуть жителя Харківщини, який затримував колишніх військових (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 11:59

До Чугуївського міського суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо 32-річного жителя міста Вовчанськ, який під час окупації добровільно пішов працювати у "поліцію" загарбників. Слідчі встановили, що чоловік став так званим "помічником оп...