Путін поклав око на Білорусь: На Заході розповіли, які шанси в Бацьки

Президент Росії Володимир Путін намагається відновити владу Москви над колишніми республіками Радянського Союзу і тепер він зробив нові зусилля з підкорення Білорусі, передають Патріоти України.

"Її президент Олександр Лукашенко пручається, але хоча він і не є привабливим партнером для Заходу, його спроба врятувати свою країну заслуговує на підтримку", – пише The Washington Post.

Зокрема, російський президент перервав поставки дешевої нафти, від якої сильно залежить економіка Білорусі, одночасно вимагаючи виконання союзного договору.

"Лукашенко виставив напоказ свій опір російському тиску, купивши танкер з нафтою у Норвегії. А держсекретар США Майк Помпео анонсував надання йому допомоги, відвідавши Мінськ 1 лютого і ставши першим главою Держдепартаменту, який зробив це з 1993 року", – відзначають журналісти.

Одночасно з цим Помпео запевнив Лукашенка, що американські виробники енергії готові поставити 100% необхідної Мінську нафту за конкурентними цінами.

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...