РФ готує переворот у Молдові, - спільна заява урядів Канади, Британії та США

Росія та її спільники спробують організувати у Молдові заколот або ж розпалювати протести, якщо перемогу на президентських виборах не здобуде проросійський кандидат. Про це йдеться у спільній заяві урядів США, Канади та Великої Британії, передають Патріоти України.

«Захищаючи наші спільні демократичні цінності, ми попереджаємо наших демократичних партнерів та союзників, що російські діячі втілюють сценарій впливу на результати президентських виборів у Молдові восени. Вони мають намір розпалити протести у Молдові, якщо проросійський кандидат не переможе», – стверджується у документі.

Зазначається, що Росія намагається сформувати у населення Молдови негативне ставлення до урядів Західних держав, влади країни та її спроможності приєднатися до ЄС. Паралельно із цим РФ намагається зруйнувати віру населення у спроможність Молдови підтримувати власну безпеку та верховенство права.

«Ми повністю впевнені в здатності Молдови впоратися з цими загрозами, пов’язаними із втручанням Кремля. Ми вживаємо низку заходів для підтримки цих зусиль у рамках нашого партнерства з Молдовою та її народом», – наголошується у заяві.

Канада, США та Британія спільно поділилися інформацією про наміри Росії із партнерами у Молдові, «аби вони могли провести подальше розслідування, перешкодити та зірвати плани Кремля».

"Как та нєудобна палучілась": Виявляється Путін подарував Кім Чен Ину "полностью русский" лімузин... зібраний з комплектуючих Південної Кореї

субота, 29 червень 2024, 0:10

Російський диктатор Володимир Путін під час свого візиту до КНДР 19 червня подарував Кім Чен Ину лімузин російської фірми Aurus. Автівка містить запчастини з Південної Кореї. Про це пише Reuters в п'ятницю, 28 червня. . Агентство з’ясувало, що з 2018 ...

24-й ОМБР ЗСУ показала , як армія Путіна "Сонцепеком" спалює Часів Яр, А разом і Женевську конвенцію (відео)

п’ятниця, 28 червень 2024, 23:40

Кадри ударів окупантів по місту на Донеччині показали в 24-й ОМБр імені короля Данила, яку нещодавно передислокували для посилення оборони в районі Часового Яру, передають Патріоти України . Воїни 24 ОМБр тримають населений пункт та знищують загарбник...