"Сі хотів дати ляпаса Зеленському, але Зеленський у результаті дав ляпаса Сі": Портников пояснив, чим це обернеться

Китай запрошували на Саміт миру у Швейцарії, але Пекін відмовився від участі сам, натомість намагався зірвати захід. Тепер є загроза, що відносини між КНР та Україною можуть погіршитися. Таку думку на "Радіо Свобода" висловив український журналіст і політичний аналітик Віталій Портников, передають Патріоти України.

"(Сі Цзіньпін) намагався дати ляпас, у нього не вийшло, вони тепер і лютують, тому що він хотів зірвати Саміт миру. А на Саміт миру приїхало скільки країн?.. Так хто кому дав ляпаса? Сі хотів дати ляпаса Зеленському, але Зеленський в результаті дав ляпаса Сі", – каже Портников.

На його думку, тепер, після Саміту миру, Китай почувається в певній міжнародній ізоляції навіть на Глобальному Півдні, тому що такі країни БРІКС, як Індія, Бразилія, Південно-Африканська республіка, а також Саудівська Аравія, приїхали до Швейцарії.

"Вони понизили рівень представництва, але були. Тож у цьому плані це ляпас. І тепер стосунки між Китайською народною республікою та Україною будуть ще гіршими. Сі Цзіньпін цього Зеленському не забуде ніколи", – переконаний Портников.

Ніжне обличчя "Шторм-Z": Росія кинула на штурм українських позицій жінок-зечок

неділя, 30 червень 2024, 18:50

На фронті з'явилися російські підрозділи "Шторм-Z", що складаються із ув'язнених жінок. Одразу кілька джерел підтвердили цю інформацію, попереджаючи українських військових про серйозну небезпеку. . Один із українських бійців повідомив, що росіянки-в'я...

Bayraktar став неефективним в умовах війни в Україні: Експерти пояснили, у чому причина

неділя, 30 червень 2024, 17:55

Військово-політичні оглядачі Олександр Коваленко та Олексій Гетьман пояснили, чому так сталося і як його тепер використовувати. На думку Коваленка, зменшення ефективного застосування цього безпілотника і як наслідок втрата актуальності Bayraktar поясню...