Скаржиться, що під Вовчанськом дуже важко: У полон потрапив окупант "М'ясник" з іншими росіянами. ЗСУ показали допит загарбника (відео)

Загарбник розповів, як його підрозділ залишили без води, їжі та зв'язку.

Українські військові під Вовчанськом взяли у полон “жирну здобич”. Окупант обіймав посаду командира взводу 83-ї штурмової бригади ЗС Росії. Відео допиту росіянина 18 червня опублікував у Telegram відомий український блогер “Миколаївський Ваньок”.

Окупант скаржиться ЗСУ на своїх командирів

Полонений – Сергій Шакін під позивним “М'ясником”. Воювати в Україну він приїхав із російського Уссурійська, що знаходиться за 7 тисяч кілометрів від українських кордонів. У ході допиту окупант скаржився на те, що його взвод кинули на смерть.

“Ми не мали ні води, ні їжі. Зв'язку був, вони (інші підрозділи ЗС РФ - ред.) не відповідали… Було ухвалено рішення піти. Як тільки почали виходити, дивлюся, летить у мій бік граната. Я встиг від неї відвернутися і залягти... Ногу трохи зачепив уламок. Я запитав своїх пацанів: “Що? Здаватимемося?”. Вони сказали ні, бо наслухалися якихось байок, що катують, ріжуть, живими не залишають. Ми хотіли застрелитись… Гранат у нас не було… Потім почали думати. У мене шестеро дітей, у Олега теж діти, онуки. Отак вирішили здатися в полон”, — розповів окупант.

За його словами, російські командири ЗС РФ кидають у бій новобранців лише після 5 днів тренування.

“Нас поповнювали новими людьми з навчання, які нічого не розуміли. Вони були реально шоковані. Після навчання 5-9 днів вони потрапляли на бойове завдання”, — розповів “М'ясник”.

При цьому окупант нібито жодного разу не бачив ні комбрига, ні комбата. Командири вважають за краще відсиджуватися глибоко в тилу, посилаючи солдатів на смерть.

Європейські технологічні стартапи розроблять аналоги російських дронів "Ланцет" для України

неділя, 30 червень 2024, 19:10

Слідом за українською розробкою "Булава", котра створена по мотивам російського "Ланцету" та вже має іти в серійне виробництво, ще дві європейські оборонні компанії, MBDA та KNDS, розробляють схожі баражувальні боєприпаси. Вони отримали назви Larinae т...

Ніжне обличчя "Шторм-Z": Росія кинула на штурм українських позицій жінок-зечок

неділя, 30 червень 2024, 18:50

На фронті з'явилися російські підрозділи "Шторм-Z", що складаються із ув'язнених жінок. Одразу кілька джерел підтвердили цю інформацію, попереджаючи українських військових про серйозну небезпеку. . Один із українських бійців повідомив, що росіянки-в'я...