Викривач корупціонерів Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. На інформаційну хвилю ЗМІ колишній генпродюсер Comedy Club UA дав роз'яснення щодо статків

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України з посиланням на "Апостроф"

Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 тис. доларів і 200 тис. євро. Крім того, на дружину він задекларував ще 100 тисяч готівкових доларів, а на матір – 50 тисяч. Також в декларації зазначено, що наприкінці першого року війни антикорупціонер придбав квартиру у Києві вартістю близько 1,7 млн грн.

Окрім того, Максим Бахматов має у власності земельну ділянку у Києві площею 10 соток, будинок площею майже 400 кв. м та два нежитлових приміщення. Всю цю нерухомість Бахматов придбав у 2021 році.

Громадська організація "Офіс трансформації" зареєстрована 23.11.2020. Метою організації визначено підвищення ефективності державних та комунальних організацій та трансформація системи звітності та відповідальності місцевої влади.

Бахматов подавав свою кандидатуру на очільника Департаменту з питань антикорупції КМДА. Проте на співбесіді з'ясувалося, що він був фігурантом принаймні двох кримінальних справ та відобразив у декларації не всі свої доходи, наголошує "Апостроф". Крім того, Бахматов не зміг відповісти на низку запитань. Зокрема, як на заробітну плату 12 тис. грн він планує заправляти свій Porsche Panamera, на якому приїхав на співбесіду, ділиться інсайдом "Апостроф".

У свою чергу Максим Бахматов так прокоментував ситуацію:

"У зв’язку з наданням недостовірної інформації ..., я Бахматов Максим Ісанович, нижче надаю достовірну інформацію щодо опублікованих... обставин.

Щодо задекларованих грошових коштів

Мною, Максимом Бахматовим, 04.10.2023 року подано декларацію до Єдиного державного реєстру декларацій. Дана декларація була першою, яка подавалася мною до зазначеного реєстру. Враховуючи це, у ній зазначається усе майно та грошові кошти, які я набув у власність за понад 20 років своєї професійної та підприємницької діяльності (в т.ч. в якості керівного партнера інноваційного парку UNIT.City, голови правління корпоративного акселератора Radar Tech, гендиректор ВДНГ, члена наглядової ради мережі кінотеатрів Multiplex), а не за 2022 рік. У свою чергу, згідно поданої декларації у 2022 році мною було зароблено 1 169 316 гривень доходу як фізичною-особою підприємцем.

Земельна ділянка площею 1039 м 2

Згідно з поданою декларацією до Єдиного державного реєстру декларацій за 2022 рік мені належало на праві власності 50% земельної ділянки, загальна площа якої складає 1039 м 2 , що відображено в декларації, а не 100% як зазначено в публікації.

Садовий (дачний) будинок площею 397,8 кв.м.

Згідно з поданою декларацією до Єдиного державного реєстру декларацій за 2022 рік мені належало на праві власності 50% садового (дачного) будинку, загальна площа якого складає 397,8 кв.м., що відображено в декларації, а не 100% як зазначено в публікації.

Два нежитлових приміщення площею 21,8 м.кв. та 28,9 м.кв.

Право власності на два нежитлових приміщення площею 21,8 м.кв та 28,9 м.кв. виникло на підставі договору дарування від моєї матері, а не на підставі договору купівлі-продажу. За договором дарування зазначені приміщення прийняті у занедбаному внутрішньому технічному стані та зовнішній фасадній частині. З метою приведення даних приміщень до використання, мною проведено у них не лише внутрішні ремонтні роботи, але і зовнішні, що сприяло покращенню благоустрою прибудинкових територій та збереженню конструкцій будинків. З дати заснування Громадської організації «Офіс Трансформації» (23.11.2020 року) приміщення площею 28,9 м.кв. передано для використання громадській організації на безоплатній основі. Станом на дату публікації статті засобом масової інформації мені належить на праві власності лише приміщення площею 28,9 м.кв. Даний факт не був перевірений засобом масової інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Право власності на квартиру площею 39,9 м.кв.

19.12.2022 року мною набуто права власності на нерухоме майно у вигляді квартири загальною площею 39,9 м.кв. Згідно проведеної оцінки на он-лайн сервісі Фонду державного майна України на момент набуття права власності оціночна вартість зазначеної квартири складає 1,684 млн. грн.

Право власності на квартиру набуто на підставі договору довічного утримання укладеного з Сердцевою Аллою Григорівною, яка є моєю мамою. Даний факт не був перевірений засобом масової інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Зазначена квартира належала Сердцевій А.Г. та нашій родині з 2013 року.

Спільний збір з UKLON на тактичну медицину

Збір коштів із Партнером UKLON на тактичну медицину для ЗСУ завершено в грудні 2023 року – було зібрано 521 277,88 тис. грн. та компанія Uklon зробила власний внесок в загальний збір Проекту на суму 200 тис. грн., про що було публічно повідомлено в публікації на моїй сторінці у Facebook від 29.11.2023 року.“

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...