У Болгарії затримано за шпигунство молодого чоловіка з українськими документами: Що він зробив

У Болгарії затримали за підозрою у шпигунстві на користь іноземної держави 23-річного чоловіка з українськими документами, який пробрався на територію ТЕС «Мариця-Схід-2». Про це повідомляє Nova.bg, передають Патріоти України.

Зазначено, що чоловіка з українськими документами затримали охоронці теплоелектростанції. У ході обшуків у фігуранта виявили мобільні телефони, фотоапарати, а також SIM-карти й карти пам’яті. Чоловіка затримали за збирання для іноземної держави інформації, яка містить держтаємницю.

Водночас підкреслюється, що наразі готують експертизи, які визначать, чи фотографував затриманий стратегічні об’єкти, якщо так – які саме. Також буде встановлено, чи є фігурант громадянином України, чи займається шпигунською діяльністю та як він потрапив на територію ТЕС.

За словами заступника міського прокурора Софії Христа Крастева, національній безпеці Болгарії нічого не загрожує. Наразі прокуратура готується подати клопотання про безстроковий арешт затриманого.

Ніжне обличчя "Шторм-Z": Росія кинула на штурм українських позицій жінок-зечок

неділя, 30 червень 2024, 18:50

На фронті з'явилися російські підрозділи "Шторм-Z", що складаються із ув'язнених жінок. Одразу кілька джерел підтвердили цю інформацію, попереджаючи українських військових про серйозну небезпеку. . Один із українських бійців повідомив, що росіянки-в'я...

Bayraktar став неефективним в умовах війни в Україні: Експерти пояснили, у чому причина

неділя, 30 червень 2024, 17:55

Військово-політичні оглядачі Олександр Коваленко та Олексій Гетьман пояснили, чому так сталося і як його тепер використовувати. На думку Коваленка, зменшення ефективного застосування цього безпілотника і як наслідок втрата актуальності Bayraktar поясню...