Українські летовища досі не оснащені: Снєгирьов вказав на велику проблему з F-16

Україна не має інфраструктурних об'єктів, які б могли прийняти F-16. Про це розповів військовий експерт, співголова ГІ "Права Справа" Дмитро Снєгирьов у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України.

"Стосовно затримки передачі F-16, тут питання не лише до Заходу. Питання в готовності інфраструктури, яка би приймала літаки. Йдеться про українські летовища, які, на жаль, на третьому році повномасштабної війни, не всі обладнані укриттями, що унеможливили б ураження F-16 навіть дронами БПЛА. Чомусь мільйони грошей виділяються на будівництво доріг навіть прифронтових районах, де відстань до лінії бойового зіткнення 7 км. Натомість українські летовища досі не оснащені системами. Тому у Заходу постало питання: "А куди ж вам передавати F-16, якщо вони на наступний день можуть бути уражені крилатими, балістичними ракетами або безпілотниками?", - зазначив Снєгирьов.

Друге питання в тому, чи готові українські летовища, а саме злітно-посадкові смуги, прийняти F-16, каже він: "Українські злітно-посадкові смуги - це бетонні плити, а F-16 - чутливі. Відповідно, і тут виникають проблеми. Знову ж таки, на будівництво доріг є гроші, а вирішити питання наявності інфраструктури, яка б могла задовольнити тактико-технічні характеристики F16, ми не можемо".

Зараз є претензії до країн Заходу через затримку передачі F-16. Однак, не випадково постало питання, що частина F-16 буде базуватися в країнах НАТО.

"Країни Заходу готові передати нам достатню кількість літаків. Але у нас немає пілотів та інфраструктурних об'єктів, які би могли прийняти ці F-16. Це не проблема Заходу. Захід чергового протягнув руку допомоги, сказав: "Ми готові вже й на те, що частина літаків буде базуватися на території країн НАТО". Хоча до цього вони були категорично проти. На їх думку це означало би, що ці країни є стороною і учасниками війни в Україні. Відповідно, місця базування F-16 є законними цілями для російських засобів ураження вже на території країни НАТО. Про це треба говорити. На жаль, нам подають лише викривлену інформацію щодо затримки передачі F-16", - резюмував він.

Європейські технологічні стартапи розроблять аналоги російських дронів "Ланцет" для України

неділя, 30 червень 2024, 19:10

Слідом за українською розробкою "Булава", котра створена по мотивам російського "Ланцету" та вже має іти в серійне виробництво, ще дві європейські оборонні компанії, MBDA та KNDS, розробляють схожі баражувальні боєприпаси. Вони отримали назви Larinae т...

Ніжне обличчя "Шторм-Z": Росія кинула на штурм українських позицій жінок-зечок

неділя, 30 червень 2024, 18:50

На фронті з'явилися російські підрозділи "Шторм-Z", що складаються із ув'язнених жінок. Одразу кілька джерел підтвердили цю інформацію, попереджаючи українських військових про серйозну небезпеку. . Один із українських бійців повідомив, що росіянки-в'я...