"Вирішуватимуть у закритих колах": У Повітряних силах оцінили ймовірність отримання Україною американських F-16

Спікер командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що українська влада веде переговори з міжнародними партнерами щодо отримання додаткової протиповітряної оборони. Що стосується американських винищувачів F-16, то можливе їх постачання обговорюватимуть у закритих колах. При цьому у Сполучених Штатах Америки вже є законопроект щодо підготовки українських пілотів для роботи на винищувачах F-15 та F-16. Про це Гнат розповів в інтерв'ю "Радіо НВ", передають Патріоти України.

За його словами, Україна веде переговори щодо зміцнення протиповітряної оборони на всіх щаблях. Спікер командування Повітряних Сил наголосив, що питання навчання українських пілотів та отримання авіаційних платформ вирішуватимуться у більш закритих колах.

Також Ігнат наголосив, що до Конгресу США вже внесено законопроект про підготовку українських пілотів для роботи на винищувачах F-15 та F-16. Однак він попередив, що це не швидкий процес для американського політикуму, оскільки необхідно дотриматись певної процедури.

"Конгресмен Кінзінгер першим опублікував про цей візит пілотів, де вони могли поговорити в неформальній обстановці. Пілоти розповіли про потреби повітряних сил, а саме авіаційних, щоб прикрити небо, і щоб ці літаки могли допомогти нам звільняти окуповані території", – зазначив речник командування Повітряних. сил ЗСУ.

F-16 – багатофункціональний легкий винищувач, розроблений компанією "General Dynamics" в США. Завдяки своїй універсальності та відносно невисокій вартості F-16 має успіх на міжнародному ринку озброєнь, перебуваючи на озброєнні 24 країн. F-16 є наймасовішим винищувачем четвертого покоління: станом на 2009 рік збудовано понад 4400 машин, а у 2016 році експлуатували понад 2500. Хоча F-16 більше не виробляється для ВПС США, його все ще виробляють на експорт.

"Соколам путіна" дуже страшно коли стріляють у відповідь: Сили оборони змусили другий Ту-22 замість атаки України тікати подалі вглиб росії - розвідка

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:55

Під час атаки російських бомардувальників Ту-22М3 один з них був збитий, а другий поспішив розвернутися. Про це розповів представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов у ефірі Радіо Свобода в п’ятницю, 19 квітня. . "Зн...

Кадри не лише з Непалу: Речник ЗСУ повідомив, кого окупанти женуть у наступ на Часів Яр

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:43

Під час наступу на Часів Яр Донецької області російська окупаційна армія зазнає значних втрат, а в полон потрапляють іноземні найманці з Непалу та Шрі-Ланки. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Наз...