За оборону України тепер платить Росія, - посол Великої Британії Гарріс

Нелегітимний президент країни-агресора Росії Володимир Путін може розраховувати на перемогу над Україною лише в разі, якщо партнери України втомляться її підтримувати. Про це 19 червня на спеціальному заході Київського безпекового форуму заявив посол Великої Британії в Україні Мартін Гарріс, передають Патріоти України.

"Я думаю, що Путін має тільки один шанс – це втомленість партнерів України. [Через саміт G7, Глобальний саміт миру й конференцію з відновлення України] ми продемонстрували: ми не втомлені, ми разом з Україною – і зараз, і назавжди", – сказав дипломат.

Він нагадав про рішення "Великої сімки", лідери якої на саміті в Італії 13–15 червня домовилися надати Україні фінансову підтримку в розмірі $50 млрд із заморожених російських активів.

"Якщо говорити про російські активи, Росія щонайменше незадоволена тим, що надходження від російських активів будуть використовувати для підтримки України. [...] Зараз Росія платить за оборону України. Процес починається, це величезна сума", – підкреслив Гарріс.

Він нагадав також, що міжнародна спільнота за допомогою санкцій впливає на військову агресію РФ, зокрема, обмеженнями щодо бізнесу, який співпрацює з російським військово-промисловим комплексом. "Це вже відчуває російська економіка, і буде ще складніше", – заявив Гарріс.

Європейські технологічні стартапи розроблять аналоги російських дронів "Ланцет" для України

неділя, 30 червень 2024, 19:10

Слідом за українською розробкою "Булава", котра створена по мотивам російського "Ланцету" та вже має іти в серійне виробництво, ще дві європейські оборонні компанії, MBDA та KNDS, розробляють схожі баражувальні боєприпаси. Вони отримали назви Larinae т...

Ніжне обличчя "Шторм-Z": Росія кинула на штурм українських позицій жінок-зечок

неділя, 30 червень 2024, 18:50

На фронті з'явилися російські підрозділи "Шторм-Z", що складаються із ув'язнених жінок. Одразу кілька джерел підтвердили цю інформацію, попереджаючи українських військових про серйозну небезпеку. . Один із українських бійців повідомив, що росіянки-в'я...