ЗСУ посиляться: Данія оголосила про новий пакет допомоги для України

Данія виділила Україні новий пакет військової допомоги. Він є вже 19-м за рахунком, передають Патріоти України.

"Сьогодні (18 червня, - ред) уряд провів консультації з Радою зовнішньої політики щодо 19-го пакету допомоги, який підтримає нагальні потреби України та довгострокову розбудову здатності України захищати себе", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, як зазначають у Міноборони Данії, пакет передбачає укладення низки різноманітних угод із союзниками щодо закупівель і передач із боку союзної оборонної промисловості.

"Серед іншого, більше обладнання для підтримки літаків F-16, переданих Данією", - додають у відомстві.Як зазначають у міністерстві, Україна все ще потребує значної військової підтримки через триваючу російську агресію проти країни.

"Завдяки останньому пакету допомоги ми надаємо максимально можливу підтримку для потреб України на полі бою тут і зараз. Але ми також маємо зобов’язання Данії щодо безпеки підтримувати Україну наступні 10 років, тому ми створили датську модель допомоги через українську оборонну промисловість, яка допоможе нарощувати українське виробництво військової техніки в короткостроковій і довгостроковій перспективі", – зазначив міністр оборони Данії Трольс Лунд Пульсен.

Як зазначив міністр закордонних справ Данії Ларс Люкке Расмуссен, Європа переживає доленосний момент. "Цією ініціативою ми відповідаємо сильному українському бажанню та зміцнюємо як українську, так і європейську безпеку. Тому з датської сторони ми продовжуватимемо розширювати наші можливості для підтримки української оборонної промисловості, і ми також задоволені увагою до цього в ЄС та інших країнах", - констатував він.

Допомога Україні від Данії: F-16
Для передачі винищувачів F-16 Україні створили спецкоаліцію, яку очолили Нідерланди та Данія. Вибір на ці країни впав невипадково - у них є авіатренажери.

Європейські технологічні стартапи розроблять аналоги російських дронів "Ланцет" для України

неділя, 30 червень 2024, 19:10

Слідом за українською розробкою "Булава", котра створена по мотивам російського "Ланцету" та вже має іти в серійне виробництво, ще дві європейські оборонні компанії, MBDA та KNDS, розробляють схожі баражувальні боєприпаси. Вони отримали назви Larinae т...

Ніжне обличчя "Шторм-Z": Росія кинула на штурм українських позицій жінок-зечок

неділя, 30 червень 2024, 18:50

На фронті з'явилися російські підрозділи "Шторм-Z", що складаються із ув'язнених жінок. Одразу кілька джерел підтвердили цю інформацію, попереджаючи українських військових про серйозну небезпеку. . Один із українських бійців повідомив, що росіянки-в'я...