Біля берегів Канади знайшли уламки корабля знаменитого англійського мандрівника

Уламки останнього корабля, що належав знаменитому британському досліднику Антарктиди Ернесту Шеклтону, були виявлені біля узбережжя провінції Ньюфаундленд і Лабрадор. Про це пише Phys.org з посиланням на AP, передають Патріоти України.

Корабель під назвою «Квест», був знайдений через 62 роки після свого зникнення міжнародною командою під керівництвом Королівського канадського географічного товариства.

Судно було виявлено за допомогою гідролокатора на глибині 390 метрів у холодній воді. Поруч із ним лежить зламана щогла, яка, ймовірно, відкололася під час зіткнення корабля з льодом 5 травня 1962 року. Смерть Шеклтона на борту «Квеста» 1922 року ознаменувала кінець «героїчного століття» дослідження Антарктики. Йому було 47 років.

Джон Ґейґер, керівник експедиції Шеклтона Квест, назвав знахідку «глибоко зворушливою» і підкреслив її історичну важливість. Корабель перебуває в «неймовірному стані», хоча він був пошкоджений під час удару об морське дно. Наступним кроком буде використання дистанційно керованих апаратів для отримання зображень його останків.

У 2022 році дослідники виявили ще одне затонуле судно Шеклтона — «Ендьюранс». Його було знайдено на глибині 10 000 футів (близько 3 000 метрів) у крижаній воді через століття після того, як його поглинув антарктичний лід. Експедиція Endurance22, що вирушила з Кейптауна, використовувала криголам і підводні дрони для визначення місцезнаходження затонулого корабля в морі Ведделла.

Шеклтон очолив три британські експедиції в Антарктику і мріяв стати першою людиною, яка перетнула континент через Південний полюс. Хоча йому не вдалося здійснити цю амбіцію, його спадщина продовжує надихати дослідників і сьогодні.

Вчені навіть придумали такий термін: Ось чому нам подобається шкідлива їжа

субота, 28 вересень 2024, 23:55

"Тиждень тому у своїх соцмережах я провела невеличке опитування серед Вас, дорогі друзі, чому, на Вашу думку, ми так любимо нездорову їжу? Було багато коментарів, всі різні: від таких, які стверджували, що їм ніколи не хочеться ані ніякої нездорової їж...

Російські хокеїсти-аматори під час гри здолали в рукопашній супротивника-ФСБшників. Чекісти образились і вирішили пересаджати більш вправних хлопців (відео)

субота, 28 вересень 2024, 22:40

У Біробіджані (Росія) шістьох гравців аматорської команди «Тафгай» затримали за побиття хокеїстів від ФСБ під час матчу Нічної хокейної ліги. . "Тафгай" зустрічався з командою "Фантом", що представляє регіональне управління ФСБ. Звичайна льодова бійка...