Якщо темпи мобілізації збережуться до кінця літа, можна буде говорити про демобілізацію, - Костенко

Генеральний штаб Збройних сил задоволений нинішніми темпами мобілізації. Якщо вони не зміняться до кінця літа, можна буде вносити до Верховної Ради законопроєкт про демобілізацію, заявив секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки з фракції "Голос" Роман Костенко у коментарі "Українській правді", передають Патріоти України.

"Генеральний штаб зараз дійсно задоволений темпами мобілізації (після вступу в силу закону про зміни в мобілізації - ред.). Їх задовольняє кількість мобілізованих, яка навіть перевищує очікування. Вони сподіваються, що ця тенденція зберігатиметься.

За його словами, при цьому, треба подивитися, чи зберігатимуться такі темпи, як мінімум, ще пару місяців. "Якщо до кінця літа ми побачимо, що вони зберігаються і підвищуються, тоді можна буде напрацьовувати і вносити до Ради законопроєкт про демобілізацію", - зазначив він.На думку Костенка, приблизний термін готовності відповідного проєкту – жовтень цього року, але тільки за умови збереження поточних тенденцій мобілізації.

Нагадаємо, 18 червня, оборонний парламентський комітет зустрівся з представниками Міністерства оборони і Генштабу ЗСУ. Одна з тем, яка обговорювалася під час робочої зустрічі, – законопроєкт про демобілізацію.

Посеред Антарктичної зими: Полярники зі станції Академік Вернадський показали, як за ними "шпигують" кити, за котрими в свою чергу шпигують українці (відео)

неділя, 30 червень 2024, 19:50

Українські полярники зі станції Академік Вернадський зафільмували китів, які "шпигують" на поверхні океану в Антарктиці. Відео оприлюднив Національний антарктичний науковий центр у Facebook в неділю, 30 червня. . Горбаті кити висунули свої величезні г...

Позиціонується як конкурент Falcon 9 від SpaceX: У Китаї після запуску впала та вибухнула космічна ракета Tianlong-3 (відео)

неділя, 30 червень 2024, 19:30

В центральному Китаї перший ступінь ракети Tianlong-3, яку розробляє компанія Beijing Tianbing Technology Co, впав після запуску і вибухнув у горбистій місцевості міста Гун'ї. Про це повідомило Reuters з посиланням на компанію у неділю, 30 червня. . В...