Хіти тижня. "Не по понятиям", скрепні блатні в шоці: Розенбаум заявив, що Шуфутинський кинув його на "бабки"

За словами Розенбаума, Шуфутинський включив чимало його творів в свій репертуар, не запитавши дозволу і не перейнявшись виплатою авторських відрахувань.

Відомий своєю пропутінською позицією і підтримкою анексії українського Криму російський співак і композитор Олександр Розенбаум поскаржився на свого колегу по пісенному цеху Михайла Шуфутинського. Про причини сварки він розповів в ефірі передачі «Легенди музики» на російському пропагандистському каналі, передають Патріоти України.

За його словами, Шуфутинський включив чимало творів колись популярного Олександра Яковича в свій репертуар, не запитавши дозволу і не перейнявшись виплатою авторських відрахувань. І така поведінка виконавця суперхіта «Третье сентября» обурило самого барда. «Коли я побачив і почув Шуфутинського, я від щастя мало не збожеволів - мої пісні, класні аранжування, все красиво так зроблено. А потім, коли я поїхав за кордон, у мене запитували, чому я співаю пісні Шуфутинського. Тоді мене це зачепило, тому що 90% пісень, які тоді створили йому успіх, це були мої твори», - зазначив Розенбаум.
Як виявилося, Михайло Шуфутинський став виконувати твори Розенбаума під час еміграції в США. Більш того, після цього він записав цілий альбом, що складається виключно з композицій Олександра Яковича. При цьому авторське право було порушено. Між двома шансоньє почався серйозний конфлікт, через який вони повністю припинили спілкування.
На щастя, пізніше відомим бардам вдалося домовитися - зараз всі розбіжності залишилися давно в минулому. «Ми - нормальні люди. Якийсь час не спілкувалися, але зараз вже давно-давно все добре. Ми хочемо програму зробити, тому що мої пісні, які Міша заспівав, вони знакові досить для нього, а для мене вже тим більше. Тому чому нам не заспівати їх разом?», - сказав Розенбаум.

МЗС відновлює консульські послуги для чоловіків, але є нюанс: Що треба знати

субота, 18 травень 2024, 11:49

Закордонні українські дипломатичні установи з 18 травня відновлять прийом заяв на вчинення консульських дій чоловікам призовного віку, який було призупинено 23 квітня. Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України. . З 18 травня чоловіки ві...

Клечальна субота перед Трійцею: Ось які трави збирають і святять у церкві

субота, 18 травень 2024, 11:24

Трійця - одне з найважливіших християнських свят. У народі Трійцю називають Зеленою неділею, а оскільки святкування припадає на 50-й день після Великодня, то поширилася й інша назва - П’ятидесятниця. Дати Трійці у християн західного та східного обряду ...