Коронавірус набирає обертів: Лікар-інфекціоніст пояснив причини нового сплеску хвороби в Україні

Заступник директора Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Ігор Берник розкрив причини стрімкого збільшення кількості мешканців регіону з підтвердженим коронавірусом, передають Патріоти України.

За словами лікаря, від початку карантину в регіоні всі дотримувалися вимог чіткого обмеження, люди не виходили з дому без поважної причини, відповідно рівень захворюваності і наповненості лікарень був низьким. Менше було тяжких пацієнтів і летальних випадків.

"В подальшому, з послабленням карантину 11 травня, наша область увійшла в нього без суттєвого зниження рівня захворюваності. Цей рівень тримався певний час, і більшість населення, мабуть, сприйняло це послаблення як цілковиту відсутність карантину. Люди перестали використовувати засоби індивідуального захисту, тобто маски, дотримуватися дистанції та почали займатися іншими речами, які спричинюють поширення захворюваності. Хворі або легкохворі почали виходити з домівок і перебувати в місцях масового скупчення людей", - сказав Ігор Берник.

Окрім цього, за словами лікаря, у Львові були люди, які ходили по лікарнях, знімали відео про те, що ситуація з коронавірусом перебільшена, що це все штучно зроблено, а медзаклади не заповненні хворими.

"Цю інформацію вони поширювали у маси, і люди повірили. У нас чимале населення в області, тому не завжди знайдуться ті, чиї знайомі чи близькі інфікувалися коронавірусом. А коли це вже особисто торкнетеся їх, то люди починають вірити, ходити на обстеження і лікуватися", – сказав він.

Крім того, зазначив Ігор Берник, після 11 травня в області з'явилася більша доступність до тестів. "Порівняно з іншими регіонами у нас ситуація з цим краща. Якщо до цього ми могли протестувати 300 людей, то зараз – 1000. І якщо раніше на результати ПЛР-тесту потрібно було чекати по 2-3 тижні, то сьогодні вони приходять значно швидше. Тому показники збільшилися", – зазначив лікар-інфекціоніст.

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...

Водій загинув на місці: На Чернігівщині автівка врізалася в блокпост (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:50

В Чернігівській області 27 березня водій Renault Scenic на виїзді з міста Корюківка врізався у блокпост і загинув. Про це повідомляє обласна поліція, передають Патріоти України. Зазначається, що 23-річний водій автомобіля Renault Scenic не впорався з к...