На допомогу ЗСУ принесли бутель грошей у 70 кг (відео)

Найактивнішими учасниками акції "Смілива гривня" є діти

Офіс у Києві, що займається доставлянням води, назбирав для армії бутель монет.

Кошти збирали серед колег в рамках акції "Смілива гривня", яку започаткував Національний банк України. Монети на суму понад 2,8 тис. грн заважили майже 70 кг.

Зазвичай у банку принесені монети рахують вручну. Однак кошти з бутля рахував спеціальний апарат, який сортує монети й видає на екран кількість грошей. Майже за 2 години касирка посортувала монет на 29 пакетів.

"Загальна сума 20 тисяч 836 гривень і 30 копійок – це зарахують на рахунок в Національному банку", – сказала вона.

Загалом за 1,5 місяця акції для наших воїнів вдалося зібрати майже 900 тис. грн. У НБУ зазначили, що найактивнішими учасниками акції є діти.

"Вони долучаються самотужки і приносять ці монети разом з батьками. Наша мета не якась певна сума коштів. Основна мета – це дати кожному українцю можливість зробити свій вклад у перемогу, навіть, якщо це 10 копійок", – сказала головна експертка управління зв'язків з громадськістю та фінансової обізнаності НБУ Тетяна Машлаковська.

Як це працює: збираєте усі монетки, які маєте вдома та приносите до будь-якого банку, який бере участь в акції.

Монетки, які є в обігу, приймуть у відділеннях і одразу перерахують Збройним силам України. Ті монети, які вивели з обігу спочатку поміняють на дійсні гроші й вже потім їх можна задонатити для армії.

Зараз на руках українців монет на 5 млрд грн – це ті, що в обігу. І ще на 500 млн грн тих, які вже недійсні. Віддати їх і допомогти армії можна до 31 жовтня 2022 року, додали в Нацбанку.

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...