"Нічого хорошого тут немає": Епідеміолог розповіла, чи варто боятися хантавірусу та як уникнути зараження (відео)

Хантавірусом в Україні вже могли перехворіти близько 10% людей.

В Дрогобицькому районі Львівської області виявили хантавірус. Доктор медичних наук, епідеміолог Наталія Виноград розповіла про особливості протікання хантавірусу, його поширення в Україні і симптоми захворювання, повідомляють Патріоти України.

За словами медика, будь-яке природно-осередкове захворювання є небезпечним для людини, а тому з метою їх попередження повинні вживатися відповідні заходи. "В тому, щоб захворіти на будь-яке природно-осередкове захворювання – від хвороби Лайма, яку всі знають, до геморагічної гарячки з нирковим синдромом – нічого доброго немає. Треба дотримуватися тих регламентів безпеки, які стосуються нашої життєдіяльності. Треба все робити на винищення гризунів – це супер резервуар для багатьох вірусів, а не лише хантавірусів. І потрібно дотримуватися регламентів збереження продуктів, захисту водних об’єктів та бути уважними", - зазначила медик.

Вона додала, що хантавірусом в Україні вже могли перехворіти близько 10% людей. "Ми робили дослідження в цьому регіоні (Львівська область - ред.): 12% людей мають антитіла до хантавірусу. Тобто, кожен десятий колись із ним зустрічався і перехворів. Ба більше, серед тих, хто був у наших стаціонарах, 24% пацієнтів були хворі на геморагічну гарячку з нирковим синдромом. Це найпоширеніше захворювання на території України з так званої групи нетрансмісійних хвороб. Кожний громадянин має зробити все, аби уникнути ризику зараження хантавірусом", - додала епідеміолог.

Джерело: Апостроф

На фронті загинув відомий український актор

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:59

Відомий український актор театру і кіно Євген Шумілов загинув на фронті. Сумну звістку повідомив у Facebook його близький друг Іван Марченко, передають Патріоти України. Він зазначив, що Євген Шумілов мобілізувався до лав ЗСУ два роки тому і вирушив на...

До України повертаються заморозки: Синоптики розповіли, де й коли суттєво знизиться температура

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:30

Синоптики попереджають про суттєве зниження температури повітря в Україні. Як наслідок - у низці регіонів очікуються заморозки. Про це повідомили в Укргідрометцентрі, передають Патріоти України. Синоптики попереджають про небезпечні та стихійні метеор...