ООН продовжує виплачувати допомогу українцям: Хто має всі шанси на отримання понад 19 тис. грн

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) з 9 січня відновило прийом заявок на фінансову допомогу українцям, які постраждали внаслідок воєнних дій, передають Патріоти України.

На яку суму можуть розраховувати українці?

УВКБ ООН виплачує 6 660 грн на одну особу. Гроші будуть надходити упродовж трьох місяців. Тобто за місяць одна особа отримає 2 220 грн. Якщо родина складається з трьох осіб, то в сумі вона може розраховувати на виплату у розмірі 19 980.

Хто може отримати грошову допомогу?

Благодійна програма орієнтована на вразливі категорії внутрішньо переміщених осіб, а також на тих, хто постраждав від військових дій. Також кошти можуть отримати люди, які повернулися до свого постійного місця проживання у певні регіони України.

Звернутися по допомогу можуть українці, які раніше не отримували допомогу від міжнародних організацій. Також сім'я повинна мати дохід менший за 5 400 грн на одну особу.

Окрім того, громадяни мають належати до таких категорій вразливості:

  • переселенці, які перемістилися після 24 лютого 2022 року;
  • особи, які не виїздили після 24 лютого, але постраждали від воєнних дій у Дніпропетровській, Полтавській, Одеській, Запорізькій, Кіровоградській, Черкаській, Харківській, Чернігівській, Сумській областях;
  • люди, які через воєнні дії були вимушені залишити свої домівки, але повернулися до постійного місця проживання (зокрема, і з-за кордону).

Також УВКБ ООН встановило обов’язкові критерії вразливості для усіх трьох вищезазначених категорій, що дають можливість подати заявку на допомогу. Це має бути:

  • родина, яка має лише одного з батьків з дітьми віком до 18 років або з особами похилого віку (55 років і старше);
  • родина, яку очолює одна самотня/кілька самотніх осіб похилого віку (55 років і старше) або особа похилого віку з однією дитиною чи кількома дітьми віком до 18 років;
  • родина з однією або кількома особами з особливими потребами;
  • прийомні сім’ї, які опікуються дітьми без супроводу, та дітьми, розлученими з батьками (потрібне документальне підтвердження).

Як подати заявку на отримання допомоги?

Щоб отримати виплати, українці мають звернутися до пунктів реєстрації благодійного фонду Право на захист, який є партнером УВКБ ООН. Пункти реєстрації працюють у таких містах: Суми, Чернігів, Львів, Черкаси, Умань, Кропивницький, Полтава, Кременчук, Дніпро, Кривий Ріг, Запоріжжя, Харків, Одеса та Ізмаїл.

Актуальні графіки та адреси усіх пунктів реєстрації можна знайти на офіційному сайті Право на захист. Якщо виникли якісь питання щодо отримання грошової допомоги, зверніться за номером 0 800 307 711 або поставте своє запитання у Telegram-каналі організації.

Які документи потрібні для реєстрації?

На реєстрацію повинні прийти всі члени родини. Єдине виключення – якщо в сім'ї є маломобільні люди. У такому випадку людину можна зареєструвати за оригіналами документів. Проте з собою має бути медична довідка, яка підтверджує стан здоров'я.

Під час реєстрації потрібно буде надати таку інформацію:

  • документ, який посвідчує особу;
  • податковий номер (необхідний для виплати допомоги);
  • свідоцтво про народження дітей;
  • будь-які документи, що підтверджують приналежність до категорії вразливості;
  • номер телефону (на нього прийде смс-повідомлення про надходження коштів);
  • номер банківської картки (необхідний для виплати допомоги).

В організації підкреслюють, що їм не потрібен CVV-код (тризначний код на банківській картці). А тому співробітники партнерських організацій не повинні його вимагати.

Провину заперечував: На Волині педагога засудили на три роки через ухилення від мобілізації

субота, 20 квітень 2024, 8:23

У Волинській області до 3 років позбавлення волі засудили колишнього вчителя, який категорично відмовився від мобілізації та просив суд виправдати його. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, передають Патріоти Укра...

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...