Послугу збираються поставити на потік: Китайці успішно клонували кошеня

Кошеня, назване Дасуаном, народилося 21 липня.

Китайська біотехнологічна компанія Sinogene, що спеціалізується на комерційному клонуванні домашніх тварин, успішно клонувала першу домашню кішку. Про це представник компанії заявив на прес-конференції в понеділок, 19 серпня, передають Патріоти України із посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Дасуан
Кошеня, назване Дасуаном, народилося 21 липня. Але компанія не поспішала оголошувати про результати експерименту, поки не переконалася, що він здоровий та життєздатний.
Експерименти з клонування котів компанія почала рік тому. У травні клонований ембріон пересадили сурогатній матері-кішці. Вона іншої породи, але поводиться по-материнськи. Кошеня прекрасно розвивається, воно активне і росте.
Дасуан і оригінальна кішка, у якої брали клітини для отримання ДНК, зовні ідентичні. Це було перше комерційне клонування на замовлення власника померлої кішки, ім'ям якої назвали кошеня. Щасливий замовник заявив, що з нетерпінням чекає жовтня, коли зможе забрати кошеня з лабораторії компанії. Тривалість життя клонованої кішки така ж, як і у всіх інших кішок.
Плани компанії

Заступник генерального директора Sinogene Чжао Цзяньпін сказав, що успішне клонування кошеняти дозволить компанії офіційно почати пропонувати послуги клонування кішок, які, як очікується, будуть коштувати 250 000 юанів (2,3 млн руб.). Він сказав, що кілька власників кішок вже забронювали послугу. Компанія також пропонує послуги клонування собак вартістю 380 000 юанів (3,5 млн руб.).

Пекінська компанія обмірковує використання своєї технології для клонування зникаючих тварин. Це більш складний процес, тому що клонування зникаючої тварини вимагає експериментів із міжвидового клонування. Поки що наука не готова здійснити його через технологічні бар'єри. Все ще малоймовірно, що кролик може народити свиню, наприклад. Але Sinogene працює над цією проблемою.

74-пенсіонерка взяла пістолет та... пограбувала банк (фото)

субота, 27 квітень 2024, 20:19

У США 74-річна пенсіонерка озброїлася пістолетом та пограбувала банк. Про це повідомляє NBC News, передають Патріоти України. Енн Маєрс із Огайо ніколи раніше не мала проблем із законом. Втім, нещодавно жінка в масці та з пістолетом в руках з'явилася п...

Була 6 днів без їжі та води: У США випадково відправили кішку у зворотній посилці Amazon

субота, 27 квітень 2024, 18:53

Американське подружжя випадково відправило свою кішку у зворотній посилці Amazon: вона була шість днів без води та їжі, втім зараз їй нічого не загрожує. Про це пише Business Insider, передають Патріоти України. Вказано, що власниця помітила зникнення ...