Поставили на коліна та вистрілили в голову з автомата: Мешканка Бучі розповіла, як окупанти вбили її чоловіка

Під час окупації Бучі російські військові вбили чоловіка на очах його дружини, а потім вигнали жінку з літнім батьком на вулицю. Тіло загиблого близько місяця пролежало поруч із іншими трупами. Про це розповіла мешканка міста Ірина Абрамова в інтерв'ю виданню "Гордон". Їй з рідними не пощастило виїхати з міста до приходу кремлівських військ, тому довелося пережити усі звірства солдатів РФ, передають Патріоти України.

"П'ятого березня до нас прийшли. Окупанти вибили хвіртку і кинули дві гранати у двір. Будинок загорівся. Почалася стрілянина по вікнах і дверях. Ми швидко перейшли в ту частину будинку, де жив батько", – ділиться жінка. Її чоловік Олег спробував вийти до російських військових та пояснити, що вони звичайні мирні жителі. Але вони навіть не стали слухати. Вони змусили всіх вийти надвір, поки їхній будинок догорав.

Загалом Ірина згадала чотирьох окупантів. Троє, на перший погляд, були зовсім молодими, не старшими за 20 років. Один виглядав на 30-35. "Схоже, це були кадировці – специфічний акцент. Вони були безбороді, але характерна зовнішність – чорненька", – каже вона.

Причин вбивати чоловіка Олега у військових не було, але вони все одно це зробили. Перед тим, як вистрілити йому в голову, окупанти змусили його зняти курточку та опуститься на коліна.

"Нічого не пояснюючи. Мовчки. Я вибігла за мить після пострілу. У нього з вуха кров поштовхами виходила. Серце ще билося. Крові було дуже багато. Я кричала, просила, щоб мене теж убили. Вони абсолютно байдуже спостерігали. У той момент я не хотіла жити. Я, в принципі, і зараз не дуже хочу", – розповідає Ірина.

Далі її з батьком ще якийсь час тримали "на мушці", але потім відпустили. Прибрати чи поховати тіло чоловіка їй не дали, навіть до будинку не підпускали. Аргументували це нібито розташуванням блокпоста на цій території.

Після звільнення Бучі жінка нарешті змогла повернутись до тіла загиблого чоловіка. "Олег так і лежав на вулиці. Навколо було дуже багато вбитих людей, розстріляних. Вони, щоправда, були одягнені, а Олег лежав роздягнений. Перед тим, як убити, у нього відібрали телефон і куртку", – каже вона.

Не Довбик: Маркевич розповів, кому з українських форвардів віддає перевагу у збірній

четвер, 28 березень 2024, 19:51

Мирон Маркевич розповів, як змінилась гра збірної України у поєдинку проти Ісландії у порівнянні із матчем проти Боснії і Герцеговини, передають Патріоти України. За словами відомого українського тренера, "синьо-жовті" діяли більш швидко, завдяки чому ...

"Люди занадто розслабились": Росіянин, який воює за Україну, розповів, що його розчаровує у цивільних українцях

четвер, 28 березень 2024, 19:28

Росіянин, який від 2014 року воює за Україну, боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів, що українцям потрібно знову стати єдиним цілим, як це було 2022 року, щоб перемогти Росію, передають Патріоти України. "Барсік" наголосив, що на початку війни ук...