Резонанс тижня. У США помер легендарний голлівудський актор (фото)

Він пішов з життя у віці 103 років.

Світ кіно поніс ще одну серйозну втрату. У США, в похилому віці, помер знаменитий голлівудський актор, родоначальник цілої кінодинастії Кірк Дуглас. Про смерть артиста повідомив в своєму Instagram його син Майкл Дуглас, який пішов по стопах батька, передають Патріоти України.

Майкл Дуглас зазначив, що його батько був легендарним актором з "золотого століття" кіноіндустрії, а також філантропом. "З величезною сумом я і мої брати оголошуємо про те, що Кірк Дуглас залишив нас сьогодні в віці 103 років. Для світу він був легендою, актором з золотого століття кіно, які жили в його золоті роки, гуманітарних діячем, чия прихильність справедливості і причини, за якими він вірив в неї, встановлюють стандарт для всіх нас. Але для мене і моїх братів Джоела і Пітера він був просто татом, для Кетрін (Зета Джонс - ред.), чудовим свекром, для онуків і правнуків люблячим дідом, а для своєї дружини Анни, чудовим чоловіком. Він прожив хороше життя, і залишив спадщину в кіно, яке збережеться для майбутніх поколінь, і історію як відомого філантропа, який працював, щоб допомогти громадськості і принести мир на планету. Дозвольте мені закінчити словами, які я сказав йому в останній день його народження і які завжди будуть залишатися правдою. Папа, я так тебе люблю і дуже пишаюся тим, що я твій син", - написав Майкл Дуглас.Кірк Дуглас зіграв більш ніж у 80 фільмах, серед яких "Туз в рукаві" (1951), "Злі і красиві" (1952), "Жага до життя" (1956), "Стежки слави" (1957), "Вікінги" (1958 ).
Особливо варто виділити знамениту стрічку "Спартак" (1960). Образ бунтаря гладіатора, створений Кірком Дугласом, вважається одним з кращих в світі кінематографа. У 1996 році Кірк Дуглас отримав почесну премію "Оскар" за видатну кінокар'єру.

"Нам говорили, що прогноз позитивний": На Рівненщині під час пологів померла дитина, а потім і її мати

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:38

На Рівненщині, у Костопільському пологовому будинку, після кесаревого розтину помер новонароджений, а за три дні померла і його мати. У жінки залишилося троє неповнолітніх дітей. Рідні звинувачують лікарів, поліція відкрила кримінальне провадження. Док...

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...