Сподівався на романтику, але щось пішло не так: У Росії до майже чотирьох років колонії засудили американського військового

Суд у російському Владивостоці засудив американського військового Гордона Блека майже до чотирьох років колонії суворого режиму. Його визнали винним у крадіжці 10 тисяч рублів (приблизно 5 тисяч гривень) та погрозі вбивством своїй дівчині. Про це повідомило російське агентство Интерфакс у середу, 19 червня, передають Патріоти України.

Як пише агентство, адвокат Блека оскаржить вирок суду. Російська служба BBC зазначила, що справа не політична, але Блек — ще один американець в російському «обмінному фонді». 34-річного Блека заарештували у травні цього року у Владивостоці. У крадіжці й насильстві його звинуватила колишня дівчина, проте Блек у суді ці звинувачення відкинув.

У 2022 році американський військовий познайомився в Південній Кореї з росіянкою Олександрою Ващук. За його словами, вони познайомилися у застосунку для знайомств Tinder. У соцмережі TikTok дівчина публікувала багато відео з Блеком. Зокрема, на одному з них вона вчить Блека говорити фразу С днем Победы.

Водночас в одному з інтерв'ю, яке дівчина давала після арешту американця, вона говорить про стосунки з ним як про «суцільне насильство». Росіянка стверджувала, що Блек намагався «розбити її череп об асфальт». Вона також заявила, що його керівництво знало про це, але прикривало.

6 травня NBC повідомляло, що старший сержант Блек був дислокований у Південній Кореї та приїхав до Росії за власним бажанням, а не у службових справах. Тоді повідомлялося, що він завершив свою службу і повертався до США, але вирішив заїхати до Владивостока, щоб відвідати жінку, з якою мав романтичні стосунки.

Позиціонується як конкурент Falcon 9 від SpaceX: У Китаї після запуску впала та вибухнула космічна ракета Tianlong-3 (відео)

неділя, 30 червень 2024, 19:30

В центральному Китаї перший ступінь ракети Tianlong-3, яку розробляє компанія Beijing Tianbing Technology Co, впав після запуску і вибухнув у горбистій місцевості міста Гун'ї. Про це повідомило Reuters з посиланням на компанію у неділю, 30 червня. . В...

"Ваша будівля злетить у повітря! Це не жарт! Час пішов!": Одесит "шантажував" ДТЕК, вимагаючи включити світло, і поплатився

неділя, 30 червень 2024, 18:30

Правоохоронці затримали безробітного одесита 1970 року народження. Чоловік писав компанії "ДТЕК Одеські електромережі", що її офіс замінований, передають Патріоти України. "Будівля ОЕМ ДТЕК замінована! Якщо протягом 15 хвилин електропостачання не буде ...