Справу закрили: Зайцева і Дронов потрапили у новий скандал через ДТП (документ)

Харківські експерти, які чомусь "не змогли" визначити швидкість, із якою їхала Олена Зайцева, можуть вийти сухими із води?

Справу експертів-техніків із науково-дослідного інституту Бокаріуса, які не вирахували швидкість Lexus, межі перехрестя і ступінь провини учасників аварії на Сумській у Харкові, знову закрили. Про це повідомила журналістка Тетяна Доцяк на своїй сторінці у Facebook. Вона додала ухвалу суду про закриття справи, передають Патріоти України.

За її словами, зробив це слідчий ГУ Нацполіції в Харківській області Ваге Коцінян. Адвокат обвинуваченого Геннадія Дронова Сергій Перепелиця намагався оскаржити таке рішення у суді, втім суддя Київського райсуду Валентина Божко вирішила, що Коцінян має рацію.

Доцяк зазначила, що слідчі, які вели цю справу, віднеслися до допиту експертів вкрай халатно. "Слідчий спитав, як звати експертів? Спитав. Поцікавився, ким працюють? Поцікавився. Дізнався навіть, що їхня методика називається "Методика" і номер у неї "стопітьсотий". А експерти сказали, що попереджалися про кримінальну відповідальність, хіба можна після цього брехати чи брати хабар? Цього разу слідчий навіть експертів із Дніпра допитав: як звуть, ким працюють, стаж роботи. І поцікавився, чи дійсно вони порахували все те, що харків'яни не змогли. Дніпряни сказали, що правда порахували. Слідчий спитав, чому ж тоді харків'яни все це не порахували? Дніпряни сказали, що то питання не до них, а до харків'ян, їхня робота вираховувати, а не оцінювати роботу інших експертів", – написала Доцяк.

За її словами, адвокат Дронова оскаржуватиме в апеляції закриття провадження, намагатиметься змінити підслідність, а також добиватиметься призначення незалежної комісії. Саме вона врешті визначить, чи була змога в експертів харківського НДІ судових експертиз імені Бокаріуса встановити швидкість авто Зайцевої, хто першим порушив і створив небезпеку, тяжкість порушення і ступінь провини обох та межі перехрестя.

Вчені заявили, що людська шкіра може вбирати хімікати з мікропластику

неділя, 28 квітень 2024, 9:59

Вогнестійкі домішки у складі мікропластику можуть поглинатися шкірою і потрапляти у кров. Про це повідомляє Medical News Today із посиланням на результатидослідження, яке опубліковане в журналі Environment International, передають Патріоти України. Нау...

Хто може отримати відстрочку в Україні з 1 травня - всі категорії

неділя, 28 квітень 2024, 9:48

За новими правилами відстрочку від мобілізації можуть отримати тільки певні категорії громадян, передають Патріоти України. Відстрочка від мобілізації 2024 по догляду за інвалідами та літніми людьми. Новий законопроєкт про мобілізацію набуде чинності 1...