Ціни на дешеву каву різко зросли до 45-річного максимуму

Світові ціни на каву сорту робуста зросли до найвищого за останні 45 років рівня через дефіцит виробництва. У квітні ціна на тку каву підвищилася на 16,8% - до $1,93 за фунт, а ціни на інші сорти кави зросли на 14,8-17,8%, йдеться у звіті Міжнародної організації кави (ICO).

Зазначається, що на зростання цін вплинули побоювання через зниження урожаю у В'єтнамі, який є найбільшим виробником кави сорту робуста.

За даними Bloomberg, через засуху у В'єтнамі місцеві ціни на каву зросли до історичного максимуму, оскільки фермери й посередники продовжують притримувати запаси, щоб не пропустити більш вигідні пропозиції після слабкого врожаю 2023-24 років, а на В’єтнам припадає близько третини світових поставок зерен робусти, які використовуються для розчинних напоїв і кави еспресо.

Агентство зазначає, що ціни на арабіку не так сильно зросли, що допоможе компенсувати ціновий удар для покупців кави.

Величезна блакитна куля: Португальців вразили політ та падіння невідомого об'єкта (відео)

неділя, 19 травень 2024, 14:53

Увечері 18 травня жителі Португалії та Іспанії бачили на небі можливий метеор, який освітив небо яскравим блакитним спалахом. Водночас місцева влада все ще не знайшла той об'єкт, який впав на Землю. Про це повідомляє The Daily Beast, передають Патріоти...

Наклали чотири шви: Як почувається Олександр Усик після перемоги над Тайсоном Ф'юрі

неділя, 19 травень 2024, 14:32

Новоспеченому абсолютному чемпіону світу в надважкій вазі Олександру Усику наклали чотири шви через розсічення над правим оком після перемоги над Тайсоном Ф'юрі. Про це повідомив журналіст ESPN Марк Коппінжер з посиланням на промоутера українсього бокс...