В Україні різко зріс попит на вживані легковики зі США: Названо моделі, які моделі купують найбільше

У травні в Україні було зареєстровано понад 3,8 тис. вживаних легковиків із США, що становить кожен п’ятий автомобіль на українських номерах. Найпопулярнішими моделями стали Tesla Model 3, Tesla Model Y та FORD Escape. Про це повідомляє Укравтопром. Попит на "американців" з пробігом збільшився майже у два з половиною рази в порівнянні з травнем 2023 року, передають Патріоти України.

Загалом 46% від усіх зареєстрованих авто з США – це машини з бензиновими двигунами. Електромобілі складають більше третини (34%) від цієї кількості. Гібридні авто та автомобілі з ГБО мають по 7% частки ринку. Решту цього сегменту займають дизельні авто.

Топ-5 вживаних авто з США

Середній вік "американців" з пробігом, що поповнили український автопарк у травні, становить 5,9 року. Найпопулярнішими моделями автомобілів з США, що зареєстровані в Україні минулого місяця, стали:

  • Tesla Model 3 – 396 од.;
  • Tesla Model Y – 311 од.;
  • Ford Escape – 279 од.;
  • Jeep Cherokee – 233 од.;
  • Volkswagen Passat – 224 од.

За даними Державної митної служби України, у першому кварталі 2024 року Україна імпортувала 86 тисяч легкових автомобілів на суму 1,1 млрд доларів, що є значним зростанням порівняно з показниками минулого року. Кількість завезених машин зросла на 67% порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Це призвело до додаткових надходжень до державного бюджету в розмірі 11,1 млрд гривень.

Лідерами за обсягом імпорту залишаються Німеччина, США та Китай. Німеччина відзначається найбільшим обсягом імпорту з 17,1 тисячі машин, американські виробники постачили 14,5 тисяч автомобілів, а з Китаю ввезли 9,1 тисячі авто. До топ-5 країн-постачальників також увійшли Японія та Південна Корея з 8,9 та 4,4 тисячами автомобілів відповідно.

По вартості імпортованих автомобілів найбільший обсяг припадає на машини з США, обсяг поставок з яких склав 211,2 млн доларів. До державного бюджету було сплачено 2 млрд гривень з цього імпорту. На другому місці за вартістю імпорту – Німеччина з 168,7 млн доларів та Китай з 138,2 млн доларів. До першої п’ятірки за заявленою вартістю імпортованих машин увійшли також Японія – 133,6 млн доларів (бюджет отримав майже 1,8 млрд грн) та Словаччина – 81,7 млн доларів (до держбюджету сплачено 788,4 млн грн).

"Ваша будівля злетить у повітря! Це не жарт! Час пішов!": Одесит "шантажував" ДТЕК, вимагаючи включити світло, і поплатився

неділя, 30 червень 2024, 18:30

Правоохоронці затримали безробітного одесита 1970 року народження. Чоловік писав компанії "ДТЕК Одеські електромережі", що її офіс замінований, передають Патріоти України. "Будівля ОЕМ ДТЕК замінована! Якщо протягом 15 хвилин електропостачання не буде ...

А ви це знали? Як у СРСР з‘явилися "неперспективні" села і чому їх так назвали

неділя, 30 червень 2024, 18:10

Влада СРСР ухвалювала чимало сумнівних рішень, які призводили до негативних наслідків. Одним із них став поділ невеликих населених пунктів на "перспективні" та неперспективні, передають Патріоти України. . Поняття "неперспективні" села з’явилося в еко...