В Україну йде потепління: Синоптики розповіли, коли відступлять дощі і мокрий сніг

Погода в Україні протягом найближчого тижня значно покращиться - незабаром у країну прийде спокійна, помірно тепла погода без опадів. Але найближчими днями синоптична ситуація все ще буде залишатися не особливо комфортною. Про це говорять дані синоптиків Наталки Діденко і Українського гідрометцентру, передають Патріоти України.

Так Наталка Діденко, на четвер, 13 лютого, прогнозує вологу погоду з періодичним несильним мокрим снігом, яка буде переважати в Україні. Здебільшого без опадів - На Заході і Півдні, лише в Карпатах - сніг, а в Криму - дощ.

Вдень очікується від +1 до +6, на Півдні - від +4... +8, але через сильний вітер по відчуттях буде прохолодніше, ніж на термометрі. В Києві 13-го лютого місцями невеликі опади, сильний західний вітер і близько +3, +4 градусів. "Надалі вітряна волога і порівняно тепла погода буде переважати", - пише Діденко.

Синоптики Українського гідрометцентру в цілому підтверджують прогноз Діденко на 13 лютого, попереджаючи про сильний поривчастий вітер і сніг на Лівобережжі. На День закоханих, 14 лютого, погода дещо зміниться - температура залишиться на тому ж рівні, тільки в Криму потеплішає до +10, вітер дещо вщухне.

А ось опади перемістяться на Захід - тут очікується дощ з мокрим снігом. На Півночі, в Центрі та Сході буде хмарно, але опади малоймовірні, а ось в південні області, а також Кіровоградську область прийде прояснення.

У суботу, 15 лютого, температура буде залишатися на тому ж рівні, але сильно вітряної погоди вже не буде. Вдень від +1 до +6, на Півдні - від +5 до +8, а в Криму +8... +10. Невеликі опади можливі на Півдні, на Заході - сухо, а на інших територіях похмуро, але ймовірність опадів - низька.

А ось 16 лютого прийде потепління на більшість територій, ясна погода з мінливою хмарністю встановиться по всій країні. На Заході і Півдні - від +5 до +8, на інших територіях +2... +6.

При цьому на Сході температура з приходом антициклону навпаки знизиться до -1... +3. Крім того, незважаючи на денне потепління, вночі морози дещо посиляться.

Чи бути депортації? Як вплине рішення з припиненням видачі паспортів на біженців у Німеччині - влада дала категоричну відповідь

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:05

У Німеччині відреагували на рішення про припинення видачі паспортів українським чоловікам призовного віку за кордоном та призупинення надання їм консульських послуг. Там зазначили, що у ФРН українці чоловічої статі мають однаковий з жінками статус захи...

"Сірий" паспорт: Стало відомо, як українці за кордоном намагаються обійти обмеження щодо консульських послуг

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:57

У деяких країнах Європи українці можуть отримати так званий паспорт іноземця, який дозволяє тимчасово не оформлювати українські документи, що посвідчують особу, передають Патріоти України. Намагаючись повернути на Батьківщину ухилянтів, влада обмежила ...