Вартість автострахування в Україні різко зміниться: Ось що буде з цінами

На українських автомобілістів очікує значне здорожчання обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності (ОСАЦВ). Через вступ в силу відповідного євроінтеграційного закону, вартість автострахування може зрости до 4000 грн на рік, передають Патріоти України.

18 червня президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт "Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів" (№8300). Голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев стверджує, що у зв’язку з цим зміниться механізм ціноутворення на поліси, пише "Мінфін".

Закон дозволяє вільне ціноутворення вартості полісів, з огляду на що страховики самостійно визначатимуть тарифну політику і виставлятимуть ціни, враховуючи персональну історію кожного клієнта. Це призведе до здорожчання полісів.

"Є питання збільшення вартості страхового поліса, але якщо зараз він коштує, залежно від авто, образно кажучи, бак бензину, то буде два баки. Але за ці два баки ти реально отримуєш набагато більше, адже покриття збільшиться у рази", – зазначив Данило Гетманцев.

Таким чином, вартість полісів ОСАЦВ у Києві зросте з 1700-2000 грн до 4000 грн на рік. І хоча точна вартість страховикам поки що не відома, деякі експерти допускають здорожчання у 2-2,2 раза, що може сильно вдарити по кишені. На додачу до цього через брак робочих рук та інфляцію послуги СТО вже теж значно подорожчали.Але це не всі зміни, передбачені новим законом. У документі також прописані:

  • поступове підвищення страхових сум – до 1 млн грн на людину;
  • заборона на встановлення франшизи за полісами ОСАЦВ;
  • зменшення терміну розгляду заявок на страхові виплати з 90 до 60 днів;
  • розширення застосування "європротоколу" – оформлення заяви про страхове відшкодування при ДТП без участі поліції;
  • механізм прямого врегулювання в усіх випадках ДТП, у яких шкода заподіяна лише транспортному засобу;
  • цифровізацію системи автострахування з можливою відмовою від паперових договорів ОСАЦВ.

"Ваша будівля злетить у повітря! Це не жарт! Час пішов!": Одесит "шантажував" ДТЕК, вимагаючи включити світло, і поплатився

неділя, 30 червень 2024, 18:30

Правоохоронці затримали безробітного одесита 1970 року народження. Чоловік писав компанії "ДТЕК Одеські електромережі", що її офіс замінований, передають Патріоти України. "Будівля ОЕМ ДТЕК замінована! Якщо протягом 15 хвилин електропостачання не буде ...

А ви це знали? Як у СРСР з‘явилися "неперспективні" села і чому їх так назвали

неділя, 30 червень 2024, 18:10

Влада СРСР ухвалювала чимало сумнівних рішень, які призводили до негативних наслідків. Одним із них став поділ невеликих населених пунктів на "перспективні" та неперспективні, передають Патріоти України. . Поняття "неперспективні" села з’явилося в еко...